Hvorfor spør mobilprogrammer å bruke min posisjon?

June 15

Hvorfor spør mobilprogrammer å bruke min posisjon?

Smarttelefonen inneholder et vell av interessante funksjoner, ikke minst som er dens evne til å merker din plasseringen. Den gjør dette med GPS-signaler og andre stedsdata. Når du starter et program, kan den be tillatelse til å bruke mobilens posisjon. Programmer som drar nytte av stedsinformasjon gir informasjon som er mer relevant for brukeren å legge til telefonens nytte og bekvemmelighet.

Nærliggende virksomheter

Selv om du bor på samme sted i år, kan du ikke vite alle virksomhetene i et. Smartphone programmer kombinere din nåværende posisjon med kart og annet data å finne varer og tjenester du trenger. Hvis du reiser eller nye til et sted, er finne nærliggende butikker, banker og restauranter hendig. Kombinert med brukerklassifiseringer, kan stedsinformasjon apps som Yelp viser deg lokale bedrifter som kundene anbefaler. GasBuddy kombinerer plasseringen data og gass priser for å spare noen dollar når din bensinmåler nærmer tom.

Navigasjon

Med smartphone navigasjon programmer finner du den beste ruten til en destinasjon. Bruker Stedssporing, angi du telefonens posisjonen som standard utgangspunkt så du må skrive inn bare måladressen. Fordi telefonen oppdaterer gjeldende plassering i sanntid, kan du følge fremgangen på telefonens kart, bemerker cross gater og landemerker underveis. Du kan også forutse svinger, toll booths og andre punkt på veien.

Personlig sporing

Programmet Glympse deler midlertidig posisjonen din med andre. For eksempel hvis du reiser for å besøke en venn, kan du vise henne du er underveis. Programmet sender henne en email eller tekst-melding som inneholder en link. Når hun klikker koblingen, åpnes en webside som viser en sanntids kart med gjeldende plassering og hastighet. Ved ankomst eller på et forhåndsdefinert tidspunkt opphører leddet, så ditt oppholdssted bli privat til du velger å dele dem igjen. Denne app er hendig når trafikk forsinkelser du på vei til et viktig møte. Når du sender dine kolleger en melding med plassering, kan følge din fremgang og forutse ankomst.

Personvern

Du legger en enorm personlig informasjon i smarttelefonen, inkludert personlige kontakter og avtaler, i tillegg til bankkontoen tall og favoritt nettsteder. Du sannsynligvis vil din privat data å være helt under din kontroll. De fleste programmer som bruker stedsinformasjon gjør det på en vennlig måte og overfører posisjonen din for alle. I 2010 oppdaget teknikere en tidligere ukjent database steder på iPhone og mistenkt Apple ved å bruke personlige opplysninger uten tillatelse. Apple gikk på posten om dataene identifiserer ikke enkeltpersoner, men heller registrerer Wi-Fi het flekker og tårnet plassering. Denne informasjonen kombinert med GPS-data, og forbedrer Iphone's evne til å fastslå posisjonen din. Android-baserte telefoner bruker en lignende prosess. Når et program ber deg for stedsinformasjon, spør deg selv om det er nødvendig. Hvis du mistenker at programmet bruker data på en måte som bryter personvernet, slå av telefonens Posisjonstjenester.

Administrere stedstjenester

Hvis du ikke aktivt bruker stedstjenester på smarttelefonen, er det best å deaktivere dem for å spare batteristrøm. Åpne "Innstillinger"-programmet. På en Android telefon, velg "Personvern" og trykk merket "Bruk min posisjon." På en iPhone, trykk "Location Services" og skyv bryteren kontrollen til av-stilling. Med iPhone-programvare, kan du selektivt aktivere eller deaktivere stedstjenester hver app; programmet innstillingene viser seg under bryteren master Posisjonstjenester.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com