Ulempene med å bruke måle lavere høyttalerkablene

June 16

Ulempene med å bruke måle lavere høyttalerkablene

Det er ikke overdrivelse å si at høyttalerledningen har det største behandlingskapasitet å påvirke kvaliteten på musikken - tross alt, det er det eneste koble høyttalerne til stereoanlegget. Mens det er allment kjent at høyere-gauge, mindre høyttalerledningen er et mindre-enn-ideelle valg høyeffekts, high-end stereoutstyr, har lav-dimensjon på ledningen sitt eget sett med problemer også. Selv ikke har negativ innvirkning på lydkvaliteten, er det fysiske og praktisk bekymringer med å bruke større-diameter høyttalerledningen enn nødvendig.

Høyttalerledningen grunnleggende

Høyttalerledningen består av to parallelle elektriske ledere som er individuelt isolert fra hverandre og omgivelsene med en plast slire. Strandet kobber er vanligvis dirigent for valg og måles vanligvis bruker American wire måling eller AWG. Større AWG tallene tilsvarer mindre, tynnere tråd og mindre AWG tall betyr større, tykkere wire.

Fysisk ulemper

En av de største vanskelighetene ved lavere-gauge, tunge høyttalerledningen er dens fysiske størrelse. Tykk kabel kan være vanskelig å rute rundt skarpe hjørner og convoluted svinger og kan være svært vanskelig å skjule fra visningen. I en bil audio program, høyttalerledningen må ofte kjøres gjennom små kanaler og hull i meldingsteksten, og stor dimensjon høyttalerledningen kan ikke passer inn i eller i disse områdene uten endringer på bilen.

Ulemper

I tillegg til de fysiske utfordringene lavere-gauge høyttalerledningen kan presentere, kan kostnaden være en vurdering. På en per-fots basis, en tyngre gauge av wire kommer til å koste mer enn en lettere måler, så kjøpe wire godt i overkant av hva som kreves for programmet legger lite i form av lydkvalitet og merkbart drenerer lommeboken.

Velge denne fastheten

Motstand er den primære faktoren i å velge denne fastheten av wire. Motstanden blir større, lyden er stadig spredt idet heten og lydutgang på høyttaler drops og mister low-end frekvenser, bli "tinny" lyd. Motstand øker med lengden og avtagende wire måle, så forutsatt en typisk 8 Ohms høyttaler, 16-AWG wire er akseptabelt til en lengde på omtrent 50 feet. På 80 fot, anbefaler 14-AWG wire, og lengder opp til 120 fot, 12-AWG wire anbefales.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com