DIY IR kamera

May 7

DIY IR kamera

Infrarødt lys (IR) er usynlig for det menneskelige øyet. Nær-IR har en bølgelengde like over synlige rødt lys. Tillegget forente apparat (CCD) sensorene i de fleste digitale kameraer er følsomme for infrarødt lys. Hvis du blokkerer ut synlig lys, er bildet produsert av det digital kameraet fra det infrarøde lyset bare. Bruke et filter som blokkerer synlig lys og sender IR for å gjøre det digitale kameraet til et IR-kamera.

Teste digitalkameraet IR-sensitivitet

For å sjekk hvis du digital kameraet (inkludert mobiltelefon kameraet eller webkameraet) er følsomme for IR, finne en kilde av infrarødt lys. TV og stereoanlegg fjernkontroller bruker IR signaler for å kommunisere med enheter. Pek fjernkontrollen mot kameralinsen og trykk en knapp på fjernkontrollen. Dette bør aktivere IR-signalet fra fjernkontrollen. Se på forsiden av fjernkontrollen (plast linser) gjennom kameraets LCD. Hvis du ser hvit eller lilla blinker, er kameraet IR følsom. Hvis musen har en IR LED eller laser, utføre det likt testen med kameraet ser på det røde lyset på musen.

Filtrere ut synlig lys

For å ta et bilde i IR med digitalkameraet, har du å overdøve den synlig lys så IR lys gjør bildet. Du kan bruke et stykke overeksponert 35mm kamera film (utviklet, selvfølgelig) for dette, eller du kan kjøpe en IR film kamera filter for ca $10 som vil gjøre en enda bedre jobb. Tapen den eksponerte filmen over linsen og Knytt IR filter til kameraet slik at den helt dekker objektivet uten at noe lys gjennom kantene.

Ta et bilde

Det digitale kameraet er ikke utformet til å justere eksponering eller auto-fokus i området IR. IR-filteret over kameralinsen, bør du kunne se en svart-hvitt eller lilla/rosa og hvitt bilde i IR på LCDskjermen. Feste et bilde uten justeringer vil vanligvis resultere i et undereksponert bilde. Trick kameraet til å ta han ved hjelp av "night scene" modus eller tar en tidsbestemt eksponering. Det er nyttig å bruke en tripod for å stabilisere kameraet i lengre eksponeringer.

IR effekter

Du vil se noen ganske merkelige effekter når du viser bilder i nær LP Grønne blader av planter vil fluoresce snø-hvit, blå himmel vises svært mørk, lys skyer forsvinner og tunge skyer vil fremstå som scenen-rekvisitt bomull baller. Vann vises jet svart.

Du kan ikke ta sann farge IR bilder med digitalkameraet men ha gøy, og du vil få noen interessante bilder. Hvis du kameraet kan ta video, vil du bli overrasket på hvor godt bildene slå ut med normal eksponering. Video hyller"" piksler gir mye høyere eksponering følsomhet som er perfekt for IR videoinnspilling.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com