Hvordan du Wire et relé for en Radiator vifte

October 8

Når du installerer en ekstra vifte eller bare ledninger fabrikken viften slik at føreren kan manuelt slå viften på og av, kontroller at viften er å snu i riktig retning. Dersom viften er ikke i riktig retning, luften vil bli blåst bort fra radiatoren, og vil ikke hjelpe for å kjøle radiatoren. Sjekke hvilken vei går luften, bare sette deg foran viften å sikre luften blåser gjennom radiatoren. Viften slås i begge retninger avhengig av hvilken av de to ledningene kraften leveres til. Det er to metoder å wire relé, med manuell kontroll og en automatisert kontroll.

Instruksjoner

Manuell kontroll relé ledninger:

• Kjøpe en 4-post stafett med en 30-amp vurdering. Finn stafetten i umiddelbar nærhet til viften brukes. Finne et sted å sikre relé med en skrue eller en bolt. Installere en 10-dimensjon på ledningen til batteriet positiv terminalen med bruk av en runde elektriske kontakten. Fjerne mutteren på batteriet terminal og sette tråders over bolt og stramme mutteren. Fjern den negative terminalen på batteriet først slik at det er ingen sjanse av gnister. Kontroller at kabelen er lenge nok til å rute det ut av syne og fra alle bevegelige deler.

• Kuttet ledningen ca 6 inches fra tilkoblingen til stafett og fest en 30-amp inline sikring med to wire kontakter (gjøre dette på den lange siden av ledningen, men ikke kobler det til den kortere, stafett side av wire ennå). Før inline sikring er knyttet til siden videresending av 10-gauge ledningen, sett inn en 16-gauge wire som vil være lang nok til å gå til bryteren siden på relé. Bare kuttet isolasjon av 16-måleren og vri ledningen slutten og sette inn 10-måleren og 16-måleren sammen i tråders og crimp det. Bruke en kvinnelig terminal på den andre enden og fest den til bryteren terminalen på stafetten. Kuttet en annen del av 10-gauge ledningen lenge nok til å gå til viften. Bruk et blad terminal for stafetten og fat kontakter for fan.

• Koble ledningen til stafett terminal overfor batteriet terminal. Rute 16-guage wire opp på fenderwell og gjennom brannmuren like under dashbordet. Du vil se gummi grommets vanligvis rundt eller bare under brems økte der chokekablen kommer gjennom brannmuren. Bruk disse tilgang inn i kabinen.

• Koble ledningen til stafett med kvinnelige blad til den negative siden, som er den siste ledige terminalen. Knytte siden dash av 16-gauge ledningen til bryteren med kvinnelige blad terminal og montere bryteren til bunnen av streken. Kjøre jording på andre terminalen bryteren. Bruk en god grunn som rattstammen eller dash mount bolten på kick panel for bakken. Noen god jord til rammen fungerer. Nå når bryteren er slått på det vil gi grunnlag for stafetten forårsaker relé å betjene og slå viften på. Dersom viften svikter er det en sikring innebygd å beskytte ledningene.

Automatisk kontroll av fan:

• Kjøpe en automatisk varme-sensing bryteren på noe auto deler butikken. Det består av en liten firkant og justerbar relé og termostat boksen en gass fylt rør med en sensor på slutten og riktig ledninger kontaktene. Dette fungerer bra i at når den er slått på viften vil bare virke når temperaturen blir til en forhåndsdefinert figur. Det er en frittstående enhet som ikke påvirkes av datamaskinen eller noe annet.

• Finn varme-sensing bryteren så nært som mulig til radiator. Fest boksen med skruene som ble levert. Nøye slappe av sensoren røret og ta pære på slutten for å sette det inn i de radiator finnene. Bare kø mellom kjernene og skyve den helt inn. Dette sanser varmen.

• Wire det på samme måte som manuell enheten var kablet. Forskjellen er at manuelt blir fans på kontinuerlig hvor dette vil tillate fans å operere som temperaturen krever. Hvis du lar påvirker den automatiske bryteren på den normalt ikke noe fordi fans ikke vil fungere når motoren er kald, og det vil ikke trekke fra batteriet.

Tips og advarsler

  • Bryteren er en god idé bare fordi hver gang bilen slår motoren vil øke temperaturen i vannet som varme soaks og vil vanligvis slå viften på før den kjøler vannet. Hvis batteriet ikke er at gode den kan trekke for mye juice og drepe batteriet så er det bedre for et eldre batteri deaktivere bryteren.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com