Hvordan Polarizing mikroskop arbeid

March 7

Hvordan Polarizing mikroskop arbeid

Forståelse polarisert lys

I en klassisk optisk mikroskop, også kjent som enkle "lys" mikroskopet, sendes synlig lys gjennom en rekke objektiver forstørre en prøve. En polarizing-mikroskopet er et optisk mikroskop med tillegg av et polariserende enhet som fungerer slik polarize synlig lys. For å forstå hvordan en enhet polarizes lys, er det nyttig å først vite hva polarisert lys.

Ifølge bølge modell av lys består synlig lys av to bølger vibrerer vinkelrett til hverandre retning lyset reiser. Altså vibrerer vanlige lys i alle retninger. Når lyset er polarisert, er det tvunget til å vibrere i én retning. Teknisk, konvertere polarisatorer sirkulært polarisert lys til lineært polarisert lys.

Forståelse polarisatorer

Lys kan være polarisert med bruk av polariserende filtre, også kjent som polarisatorer. Polarisatorer bare la lys vibrerende langs deres polariserende aksen passere helt. Disse filtrene har partikler som er justert i én retning helt, og absorbere lys bølger i andre retninger. Når en polariseringsfilter er nøyaktig 90 grader fra sitt sett polarisert aksen, blokkeres alle lys fra passerer.Polarizing mikroskop bruker to polariserende filtre og en polarisator en analyserer. Polarisatoren ligger under scenen (liten plattform der prøver er plassert), og er vanligvis løst til en venstre-høyre eller øst-vest posisjon. Analysatoren er montert over scenen, og er satt til nord-sør posisjon, selv om det kan roteres på enkelte mikroskop modeller. Analysatoren kan skyves av banen til kilde lyset (som ligger ved foten av et mikroskop).Når kilden lyset slås på, lys beveger seg oppover og er polarisert for å flytte i én retning av polarisatoren. Det er nå reiser, skinner gjennom ditt eksempel lyset vibrerende frem og tilbake i en øst-vest. Den vil fortsette oppover uforstyrret hvis analyserer ikke er i bruk. Når analyserer skyver, tillates bare lys i en nord-sør posisjon til å gå gjennom. Fordi alle våre lys var allerede polarisert for å flytte i en øst-vest posisjon, kan ingen lys passere. Våre polarisatorer er nå "krysset", og betrakteren vil bare se mørke.

Bruk av Polarizing mikroskop

Mikroskop med polarisert konfigurasjoner brukes ofte i petrography for å studere den optiske egenskapene av bergarter og mineraler. Bruke polarisatoren alene vil hjelpe i å studere prøven under polarisert lys, mens du bruker begge filtre (polarisator og analyzer) gjør studier under kryss-polarisert lys. Mens ingen lys kan passere under kryss-polarisert lys, er det mulig å skjelne mineral egenskaper. Mineraler i et utvalg justeres generelt i forskjellige vinkler, slik som en roterer scenen, ulike deler vil "svart" til forskjellige tider.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com