Hvordan Stereo høyttalere arbeid: Høy & lav notater

July 23

Høyttalerdrivere--delene av en høyttaler som konverterer elektrisk energi til lydbølger - består av papir, plast eller metall kjegle, festet til en coil wire, kjent som en talespole. Ulike typer høyttalerdrivere er ansatt for å gjengi høy eller lav notater eller frekvenser.

Bass

Høyttalerdrivere som reproduserer lav frekvens lyd - vanligvis under 1000 hertz (Hz), er kjent som "basselementer." De er vanligvis store, kjegle-stil drivere.

Diskanthøyttalere

Høyttalerdrivere som reproduserer høyfrekvent lyd - vanligvis mellom 20 kilohertz (kHz) og 2500 Hz - kalles "diskanthøyttalere." De kan være kjegle, horn eller dome design, men er vanligvis mindre enn bass fordi de trenger å flytte mindre luft.

Enveis, toveis og tre-veis høyttalere

Hvis en høyttaler har bare en enkelt sjåfør, som gjengir alle frekvenser, er høyttaleren kjent som en "enveis" høyttaler. Hvis det er førerne – en woofer og et diskantelement--er det kjent som en "toveis" høyttaler og hvis det har tre – en woofer, en diskanthøyttaler og en mellomtone sjåfør--det er kjent som en "tre-veis" høyttaler.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com