Typer motorsykkel olje

January 1

Typer motorsykkel olje

Forstå ulike typer motorsykkel olje på markedet er avgjørende for din motorsykkelens ytelse. Oljetyper og tilsetningsstoffer kan være forvirrende i begynnelsen, men forstå hva som er på etiketten kan hjelpe deg med å velge riktig type olje for motorsykkelen. Se brukerhåndboken produsenten for å fastslå hvilken type olje er anbefalt for motorsykkelen. Eldre motorsykler vanligvis bruker fossilt-baserte olje og bør ikke bruke syntetisk olje med mindre angitt av en mekaniker.

Fossilt-baserte olje

Naturlig petroleum olje er avledet fra jorden og raffinerte, men er annerledes enn konvensjonell olje brukes i biler. Det er vanligvis dyrere enn automotive olje også. Japansk bil standardiseringsorganisasjonen fungerer med motorsykkel olje produsenter å produsere olje som er spesielt utviklet for motorsykkelmotorer. I motsetning til petroleum oljer er syntetisk spesialdesignet smøremidler. American Petroleum Institute problemer standarder for petroleumsprodukter som motorsykkeloljer. Oljeselskapene godtar å merke produktene sine med riktig American Petroleum Institute standard fortelle forbrukeren vite karakteren av olje.

Syntetisk olje

Syntetisk olje er anbefalt for moderne motorsykler og ikke for eldre modeller. Det kan motstå høy motor driftstemperatur for lengre perioder enn fossilt-baserte olje. Ifølge Valvoline har syntetisk olje en konsekvent molekylær struktur som gir overfører varme raskere enn fossilt-baserte olje fordi detse molekyler er samme størrelse. Det reduserer interne friksjon, og derfor gir lavere motoren fungerer temperatur. Noen syntetisk olje produsenter inkluderer Amsoil, Castrol, Harley Davidson, Honda, Mobil, Pennzoil og Valvoline.

Ytelse olje

Racing motorolje og hyppige oljeskift anbefales for ryttere som rase sine motorsykler ved høye hastigheter. Denne typen olje er nødvendig for å kjøle ned og regulere motoren høye temperaturer som følge av racing. Ytelse olje er ikke nødvendig for standard Pendling og rekreasjon ridning. Kongelige lilla, Suzuki, Mobil og Blendzall er noen av merkene som produserer premie racing olje.

Enkelt - og Multi - Grade olje

Alle av oljer er spesielt formulert for vedlikeholdsformål. Noen er utformet for å holde motorsykler rust-fritt mens arbeidsledige eller lagring i lange perioder. Vaskemidler legges til olje å spre innskudd, oppbygging og slam inni motoren. The American Petroleum Institute klassifiserer motorsykkel olje kvalitets- og resultatstandarder. De lavere karakterene baseoljer avledet fra råolje og høyere nivåer er syntetiske aksjer med flere forbindelser. Motorsykkel olje kommer i syntetisk blander som består av både single - og multi - grade olje.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com