Hvordan lage en diskpartisjon

June 4

Hvordan lage en diskpartisjon

Opprette en egen diskpartisjon på harddisken er nyttig for segmentering eller skille dataene. Det skaper en virtuell stasjonsbokstav som vises som om det er en fysisk egen harddisk. Hvis du vil opprette en diskpartisjon på harddisken det enten må være ledig plass på stasjonen eller helt ledig plass på en eksisterende utvidet partisjon. Den eneste andre alternativet er å formatere harddisken, som helt vil slette alt på disken, inkludert data og operativsystemet. Dette vil bare bli foreslått for computer eksperter.

Instruksjoner

1 Klikk knappen "Start" og deretter "Kontrollpanel". I Kontrollpanel-vinduet velger du "System og sikkerhet" Klikk "Administrativ Verktøy" og "Computer Management" i panelet til høyre. Hvis du ikke er logget på som administrator, må du gi administratoren påloggingsinformasjon på dette punktet. Merk: På noen konfigurasjoner "Administrativ Verktøy" vil være på hovedmenyen under "Kontrollpanel".

2 Klikk "Disk Management" under "Lagring" i det venstre vinduet. Det høyre vinduet deles inn i to deler. Den øverste delen viser de tilordnede volumer og informasjon om dem, inkludert størrelse og statuslinjen. Den nederste delen viser en grafisk representasjon av harddisken(e) på systemet og vise hvilken partisjon som de er og noen ledig plass.

3 Høyreklikk på en ledig plass og velg "Nytt enkelt volum." Dette starter på nytt enkelt volum-veiviseren.

4 Klikk "Neste" på det første skjermbildet i veiviseren. Godta den maksimale standardstørrelsen eller skrive inn en størrelse i megabyte (MB) som du vil bruke. Denne størrelse må være mindre enn maksimal standard. Klikk "Neste".

5 Velg en stasjonsbokstav eller godta den foreslått og klikk "Neste". I vinduet "Formater partisjon" klikker "Neste" for å formatere partisjonen eller klikk "Ikke formatere dette volumet" og klikk "Neste". Du vil ikke kunne bruke denne partisjonen før du formaterer den. Klikk "Fullfør" for å fullføre opprettelsen av partisjonen.

Tips og advarsler

  • Du skal formatere partisjonen med samme filsystem som tidligere partisjoner. Dette vil sannsynligvis være "New Technology File System (NTFS)."
  • Vær svært forsiktig med hvert trinn i prosessen. Det finnes advarsler vises før du tørker noe, men hvis ikke enset, du kan ødelegge data eller utslette operativsystemet.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com