Hvordan beregne tettheten

July 27

Hvordan beregne tettheten

Alle har sannsynligvis sett annonser på en LCD-skjerm oppløsning eller skjermstørrelse, men noen ganger som tydelig forteller ikke deg hvilke er bedre. En bedre sammenligning er antallet piksler per tomme (PPT), eller tettheten. En piksel er en den minste personlige enhet som utgjør en visning, så høyere tettheten tilsvarer bedre klarhet. Informasjonen du trenger, finnes allerede. Beregningen bruker kun oppløsning og fysiske skjermstørrelse.

Instruksjoner

1 Bestemme oppløsning og fysiske skjermstørrelse. Som et eksempel, kan en smart telefon LCD-skjerm vise en oppløsning på 480 x 800 bildepunkter med en skjermstørrelse på 3 inches. Skjermstørrelsen er diagonale målingen mellom motsatte hjørner. Oppløsning er antall vannrette og loddrette piksler, henholdsvis. I eksemplet er én rad ville ha 480 bildepunkter i en horisontal linje, og én kolonne ville ha 800 piksler i en loddrett linje.

2 Beregne diagonale oppløsning ved hjelp av Pythagoras ' læresetning, som lar deg beregne hypotenus av en trekant fra lengden på de andre to sidene. Denne formelen er:

Diagonale oppløsning = kvadratroten av [(bredde x bredde) + (lengde x lengde)]

I eksemplet:

Diagonale oppløsning = kvadratroten av [(480 x 480) + (800 x 800)]

Diagonale oppløsning = kvadratroten av [230,400 + 640,000]

Diagonale oppløsning = kvadratroten av [870,400]

Diagonale oppløsning = 933 piksler

Derfor er tilsvarende oppløsning fra hjørne til hjørne 933 piksler.

3 Dele diagonalt oppløsning av diagonale skjermstørrelsen beregne tettheten i ppi. I eksemplet vil 993 piksler delt på 3 inches gi deg en bildepunktstetthet på 311 ppi.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com