Hvordan skrive et Perl-skript i VI

January 14

Vi er en gammel gammeldags teksteditor opprinnelig utviklet i 1976. Tross sin alder, er det fortsatt populært med mange programmerere og Linux-fans for kraftig tekst manipulasjon verktøy innebygd. Til tross for denne kraften, er mange nye brukere drevet fra det av sin bratt læringskurve sammenlignet med andre tekstredigeringsprogrammer. For å lære Vi, er det best å dykke rett i og begynner ved å skrive en enkel Perl skript i Vi teksteditor.

Instruksjoner

1 Start redigeringsprogrammet Vi. I Windows, bør du ha et alternativ i Start-menyen for det. Linux-brukere trenger bare å skrive ": vi" (eller "vim") i deres konsoller. Mac OS X brukernes nød å åpen "Applications/Utilities/Terminal" og type "vim." Du vil bli presentert med Vi menyen. Det første viktige tingen å merke seg er at Vi har to moduser: kommando-modus (også kalt normal modus) og innsettingsmodus, og det er viktig å huske hvilken modus du er i til enhver tid. Senere versjoner av Vi vil inkludere en melding nederst på skjermen for å informere deg når du er i "Sett inn" modus. Når du starter Vi, vil du alltid starte i kommando-modus.

2 Bytt til innsettingsmodus. Det finnes åtte måter å gjøre dette avhengig av hvordan du skal sette inn teksten. Det enkleste er ved å trykke på "i"-tasten. Dette vil føre deg til å sette inn tekst på gjeldende markørposisjon, akkurat som du forventer i annen tekst-editor.

3 Skriv inn følgende Perl skript som du vanligvis ville i et tekstredigeringsprogram:

bruke Net::FTP

$ftpClient = Net::FTP -> new("ftpserver.com")

$ftpClient -> innlogging ("bruker", "pass")

$ftpClient -> slutte

Du kan merke et problem: forfatteren av dette skriptet, for vant til å arbeide i Ruby, slapp semikolon på slutten av hver linje. Dette må rettes.

4 Hit "Esc" for å avslutte innsettingsmodus og gå tilbake til kommando-modus. Trykk "A" å gå til slutten av gjeldende linje og angi innsettingsmodus. Trykk "," sette semikolon. Nå traff "Esc" igjen for å avslutte kommandomodus.

5 Trykk på "k"-tasten (eller pil opp) for å flytte til forrige linje. Trykk "." og denne kraftig kommando får den til å gjenta den siste rekken handlinger (i dette tilfellet "En" kommandoen og type";".) Så, uansett hvor markøren ender opp på linje, trykke "." vil ta seg av alt. Nå kan du bruke "k" og "." raskt kan fylle koden mangler semikolon.

6 Lagre arbeidet ditt ved å skrive ": w perl.pl." Avslutt ved å skrive ": q."

Tips og advarsler

  • Trykke kapital "jeg" vil i kommando-modus føre markøren automatisk hoppe til begynnelsen av gjeldende avsnitt og lar deg sette inn tekst fra der. Å trykke "A" vil ta deg til slutten av avsnittet å skrive, og trykk "O" eller "o" setter inn en ny linje over eller under gjeldende avsnitt.
  • Det er umulig å dekke alle funksjonene vi i en kort tutorial. Sjekk ut de handy Vi jukselapp i referanser.
  • Husk hvilken modus du er her: å skrive kommandoer mens i "Sett" modus vil føre dem til å vises i dokumentet. Hvis du skriver inn tekst mens kommandoen modus vil resultere i kommandoer forbundet med disse tastetrykkene blir utført med potensielt katastrofale resultater. Du kan alltid bruke kommandoen "u" angre kommandoer.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com