Slik bruker VLC på Ubuntu Server

January 13

Slik bruker VLC på Ubuntu Server

Populære desktop Linux-distribusjonen Ubuntu har vært få trekkraft som et alternativ til RedHat-baserte Linux server-operativsystemer. Dette skyldes i stor grad delvis forbedringer gjort systemet av Canonical, selskapet bak Ubuntu, at det å gjøre omtrent alt som RedHat Enterprise Linux som en server. En av disse vanlige oppgaver arbeider med Video Lan Client (VLC).

Instruksjoner

1 Logg på serveren med brukernavn og passord. Ikke logge inn som root. Det spiller ingen rolle hvis serveren er vert for noen cloud og du SSH inn i den eller har det lokalt og logge inn direkte.

2 Skriv inn følgende kommando for å sikre at du ikke allerede har VLC installert på systemet:

hvilke VLC

Hvis du har VLC installert på systemet, skrives beliggenheten. Ellers vil ingenting skrives.

3 Installere den nyeste versjonen av VLC med følgende kommando:

sudo passende-bli installere vlc skjermen

Hvis du allerede har en versjon av VLC installert på systemet, kontroller at du har den nyeste versjonen med følgende kommando:

sudo passende-bli oppdatere vlc skjermen

Avhengig av serverens nettverkstilkobling, kan laste ned og installere VLC ta et minutt eller så.

4 Kontroller at serveren har havn 8080 åpen. de fleste cloud-servere du definerer har denne porten åpen som standard, så hvis du bruker en av disse tjenestene, du sannsynligvis trenger ikke å gjøre noe. Hvis du bruker et oppsett for hjem, er litt vanskeligere. Start ved å angi iptables - A INPUT -p tcp - dport 8080 -j ACCEPT. Merk at saken og avstand både rolle. Deretter må du logge på ruteren, og videresende port 8080 til serveren. Dessverre ulike rutere håndtere dette i en rekke forskjellige måter, så konsultere ruterens støttesiden for detaljer. Du har nå en bare-bones VLC oppsett på din Ubuntu server.

Tips og advarsler

  • Hvis du er en hjemtjener, Vær oppmerksom på at enkelte Internett-leverandører gå langt for å hindre deg i å åpne port 8080 til verden utenfor. Avhengig av hva du prøver å gjøre med din server, kan det være et alvorlig problem. Heldigvis, de vanligvis forlate port 25 og 80 åpen, så hvis du har problemer med å få dette opp og er sikker på at du ikke gjør en feil, prøv å endre porter.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com