Hvordan kontrollen utslipp for en forgasser fungerer

February 19

Før elektronisk bensininnsprøytning ble standard drivstoff system for biler på 1980-tallet, brukte forgasseren å blande fordampede drivstoff og luft kjøre standard forbrenningsmotor. Det var mange innovasjoner gjennom årene for å kontrollere utslipp av karbondioksid og unburned hydrokarboner.

Bakgrunn

En viktig del av bedre kontrollere utslipp fra bilens tailpipe er å bedre administrere drivstoff/luft blandingen. En rik drivstoffblandingen øker mengden CO2 i eksos, forsøk ble gjort for å forbedre forgasserens evne til å opprettholde riktig drivstoff/luft blandinger.

Eldre biler

I eldre biler med forgassere innført bilprodusentene et oppvarmet luft inntak system for å fordampe drivstoff raskere og opprettholde drivstoff/luft blandingen. Noen biler også brukt en varme riser ventil som, når motoren var kaldt, ville stenge strømmen av eksos slik at den vil reise til inntaket manifold, akselererende fordamping av drivstoff.

Elektronisk forgasser

I 1981 introdusert General Motors en elektronisk forgasser, som var utformet for å kontrollere utslipp ved å sikre som katalysator, en enhet som redusert toksisitet av CO2 og hydrokarboner i - var fungerer. Den gjorde dette ved å holde luften/drivstoff blandingen på riktig forholdstallene i så mange forhold som mulig.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com