Slik blokkerer du banalisere på ditt trådløse hjemmenettverk

March 21

Slik blokkerer du banalisere på ditt trådløse hjemmenettverk

Enkel installasjon og relativt lav kostnad av trådløse nettverk har resultert i et økende antall trådløse hjemmenettverk. Mens en wire-free-nettverk gjør ressursdeling og Internett-tilkobling fleksibel og enkel, gir det også mange sikkerhetsrisikoer. Hackere kjører gjennom nabolag leter usikret trådløsnettverk som de kan utnytte for moro eller gevinst, eller bare ren sabotasje. De fleste trådløse rutere har funksjoner som lar deg blokkere disse hackere fra det trådløse nettverket.

Instruksjoner

1 Aktivere WPA eller WPA-2 kryptering på ruteren. Hvis gjeldende ruteren ikke støtter de nyere krypteringsstandarder, kan du vurdere å oppgradere ruteren for å få det høyeste sikkerhetsnivået. Noen eldre datamaskiner og operativsystemer støtter ikke WPA eller WPA-2 innfødt, men kan fortsatt koble til en WPA-ruter. Hvis du må skalere tilbake sikkerhet og bruk WEP-kryptering, må du bruke en nøkkel setning av minst åtte tegn når du oppretter krypteringsnøkkelen. Dette gir rimelig sikkerhet svakere standarden.

2 Endre den trådløse ruteren er administrativt brukernavn og passord fra standardinnstillingene, som er vanligvis "admin" og "passord" henholdsvis. Disse standardene er kjent av hackere og tilgjengelig på ruteren produsentens nettsted. Gjør innstillingene vanskelig å gjette og ikke lett koblet til deg. For eksempel bruk ikke din fødselsdato, jubileum eller navn. Skriv legitimasjonsinformasjon ned for fremtidig bruk.

3 Aktivere MAC-adresse filtrering på den trådløse ruteren. En MAC-adressen er den faktiske maskinvareadressen nettverksgrensesnittet i en datamaskin. Ved å bygge en innholdsfortegnelse på akseptert MAC-adresser i ruteren, vil det svare bare fra grensesnitt i tabellen. Dette trinnet alene vil holde de fleste hackere fra nettverket ditt, som bare de mest dyktige er kjøpedyktig forfalskning en MAC adresse overføring.

4 Deaktivere kringkastingsfunksjonen Service Set Identifier (SSID). SSID er nettverksnavnet som vises når du viser tilgjengelige nettverk. Drive-by hackere vil ikke se et nettverksnavn, bare en Uidentifisert nettverk. Jo mindre informasjon du oppgir til hacker, jo vanskeligere er det for ham å finne en åpning i det trådløse hjemmenettverket ditt. Hvis du må sende nettverks-ID, endre den til et navn som ikke er lett koblet med deg eller ditt hjem. "Big10Net" er mye bedre og mer obskure enn "Williams."

5 Deaktivere ekstern administrasjon på den trådløse ruteren slik at hackere ikke kan bryte via en trådløs tilkobling. Utfør konfigurasjon bare gjennom ruterens kablet LAN-port for å sikre maksimal konfigurasjon. Hvis en hacker får administrativ tilgang til ruteren, kan han enkelt få tilgang til alle datamaskinene på nettverket.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com