Forskjeller i tomme DVD-plater

February 22

Forskjeller i tomme DVD-plater

Om DVD brukes til datalagring, filen sikkerhetskopier eller for å lage hjemmevideoer for avspilling på vanlige DVD-spillere, DVD brenner er blitt en vanlig og praktisk aktivitet for mange. Bruker datamaskinens optiske stasjon eller en ekstern optisk stasjon, er det mulig å brenne data og mediefiler til tomme DVD-plater. Men med det store utvalget av DVD media typer tilgjengelig, kan det være vanskelig å esler hvilken type tom DVD å bruke.

Format

Tomme DVD-plater kommer i en rekke formater. Svi og tolags DVD-plater er tilgjengelig som DVD-R, DVD + R, DVD-RW og DVD + RW. Både lese "R" er engangs skrivbar, mens skrivetilgang "RW" formater er overskrivbare flere ganger. Blu-rokke enkle og doble lag DVD skiven er også tilgjengelig i samme fire formater som standard DVDer. Men Blu-Rokke DVDs er også tilgjengelig i to andre formater, BDXL og IH-BD. BDXL er en høy kapasitet format tilgjengelig i Les eller skrivetilgang, mens IH-BD er et tolags format med ett lag skrivbare og overskrivbare lag.

Hastighet

DVDer er tilgjengelige i en rekke ulike hastigheter. Hastigheten angir maksimumshastigheten som DVD kan brennes. For eksempel brenner en 4 x DVD fire ganger hastighet 1 x DVD. Høyere hastigheter er vanligvis kompatible med nyere brennere. Eldre brennere støtter ikke den maksimale hastigheten til DVD og vil brenne den raskeste hastigheten tilgjengelig for stasjonen. Huske på at en plate brent på hastigheten er mer sannsynlig å inneholde feil enn en plate brent langsommere.

Kapasitet

Lagringskapasiteten til en DVD refererer til hvor mye media som kan brennes til en plate. Lagringskapasiteten til DVDer beregnes i gigabyte (GB). Alle ettlags plater har en kapasitet på 4,7 GB plass. To-lagsplater har en høyere kapasitet på 8,5 GB. Blu-ray ett-lagsplater gir 25 GB og Blu-ray tolags plater tillate 50 GB. Blu-ray BDXL tilbyr 128 GB engangs skrivbare plater og 100 GB overskrivbare plater. Blu-rokke tolags IH-BD skiven gir 50 GB delt i 25 GB for enkeltstående innspilling og 25 GB for overskrivbare opptak.

Overflate

DVDer kan ha en Matt eller glanset overflate. Matt overflater frastøte fingeravtrykk, mens blanke overflater har en metallisk glans. Noen DVD flater er utformet for å skrives ut på, inkludert DVDer for direkte blekkskrivere og termisk skrivbare DVDer for etsning bilder på DVD-overflaten. En tilleggsfunksjon for noen DVDer er at de er hub utskrivbare, som gir muligheten til å skrive ut rett til platen center. Noen hub skrivbare DVDer har ingen ringen, slik at et bilde skal skrives til midten av en plate.

Utvalg

Det er viktig å vite hvilke tomme medier er kompatibel med datamaskinens optiske stasjon eller din ekstern optisk stasjon. Ikke-kompatible medier fungerer ikke, og i sjeldne tilfeller kan skade stasjonen. Velge tomme medier avhenger i stor grad på den tiltenkte bruken av DVD. For eksempel kan spillbare formater være passende for en ferdig hjemmevideo, mens en høyere formatering kan være mer egnet for sikkerhetskopiering hundrevis av timer med videoopptak.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com