Hvordan dekode en bil navneskilt

December 24

Hvordan dekode en bil navneskilt

Standardisert kjøretøy legitimasjonen merkelapper ble introdusert i 1981, hovedsakelig som følge av muskel bil vekkelse som fulgte gass knase i 1970. Da innsidere skjønte at OPEC ikke skulle holde drivstoff på ubestemt tid, begynte de å kjøpe de sjeldneste bilene bygget på 1960-tallet og tidlig 70-tallet som investering stykker. Det var ikke lenge før selgere innså at deres gamle gass-guzzlers var verdt noe alvorlig penger, og et utviklet seg rundt bygge "klone" biler mindre ønskelig modeller. Den internasjonale organisasjonen for standardisering innførte en standardisert VIN nummereringssystem i 1981 å redusere antall kjøpere får dratt ut av kunnskapsrike bedragere.

Instruksjoner

• Finn VIN koden. Du kan vanligvis finne VIN koden ved foten av frontruten. Se på frontruten fra fronten av bilen, og kastet øynene til nedre høyre side, like foran rattet. Du burde se det naglet til dashboard og synlig gjennom glasset. Hvis du ikke ser det det, se på innsiden foran eller bak jambs eller under panseret.

• Identifisere VIN nummer ned i mindre bestanddeler, som det er seks: I dette eksemplet bruker vi 1ZVHT82H485113456 (VIN fra en Bullitt Mustang). Sekvensen bryter fra hverandre som dette: 1ZV - HT82H - 4 - 8 - 5-113456. Første tre tallene (1ZV) og bokstavene er verden produsenten ID-koden for produsenten, og neste fem-figur serien (HT82H) representerer bilens funksjoner eller alternativet pakker.

• Fortsette dekoding koden. Hvor enkelt etter bilens har koden (4, i dette tilfellet) er en verifikasjon nummeret. Neste nummer (8) er det siste sifferet i modellåret (1998, i dette tilfellet), og neste sifferet (5) er koden for bil produksjons-anlegg. De siste seks tallene (113456) representerer at bilens personlige serienummer.

• Angi vilkårene "Verden produsenten ID" i en søkemotor for Internett og klikker en kobling som tar deg til en liste over produsenter. Finne bilens MFI koden på listen. Utføre et nytt søk for "guide (produsenten) VIN" og finne femsifrede funksjoner koden og assembly plant-kode på den listen. Dessverre er det ingen angi sammenhenger i koding; Det er opp til produsenten for å tilordne et bestemt nummer eller en bokstav til et bestemt kabinett. Du finner denne informasjonen på nettet, kall avdeling på en forhandler som spesialiserer seg i din bestemt merket.

Tips og advarsler

  • Hvis du lurer på, eksemplet VIN nummer angir at Bullitt i spørsmålet var produsert av Ford of America (MFI koden 1ZV), har front- og Sidekollisjonsputer (første H i HT82H), er en Mustang Coupe (T8 i HT82H), er en Mustang Bullitt, GT Coupe eller Shelby GT Coupe (2 i HT82H), kom med Fords 4.6-liters modulære V-8 (siste H i HT82H) og ble bygget på AutoAlliance anlegget i Flat Rock , Michigan (5). Igjen, produsenter bruker forskjellige bil funksjonen, motor og montering anlegget koder, så du må informasjon bestemte produsenten.
  • Modellåret kan være et tall eller en bokstav, avhengig av om det ble bygget før eller etter 2000 modellår. Bokstaver starter på en (tilsvarer modellåret 1980) og gå gjennom Y (1999-modellåret). Huske på at VIN tall aldri inneholde bokstavene I, O eller Q på grunn av sin likhet til en og null. Som sådan, en VIN med datokoden H representerer en 1988 modell, og med J representerer 1989 modell.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com