Billig måte å rehabilitere CDer

April 15

Billig måte å rehabilitere CDer

CD, bedre kjent som CDer, er plater med lesbar overflater med en spiral spor sår tett nok til å vise et fullt spekter. Hvis reflekterende overflaten blir skadet, kan CDer "hoppe" eller ikke spille i det hele tatt. CDer kan bare bli reparert hvis sjiktet er fremdeles i takt. Noen ganger, i ekstrem varme begynner reflekterende laget faktisk å skrelle av, forlate en gjennomsiktig plast sirkel i stedet for speilblanke laget. Når sjiktet har skrellet av, fungerer CD ikke lenger, uansett hva du gjør den. Reparere en CD med reflekterende laget intakt, krever ikke en kostbar reconditioner så lenge skaden er lys.

Instruksjoner

• Bruk en myk, bomull, lofri klut til å tørke av CD å fjerne støv eller hår som kan være på den reflekterende overflaten. Du kan også bruke en "luft i en boks" gass støvkost.

• Mix 1 del 70 prosent isopropylalkohol med 1 del vann. Hell blandingen i en sprayflaske og tåke CD. Tørk fra innsiden til den ytre kanten med en lofri klut. Hvis riper er fortsatt til stede, eller hvis disken ikke vil spille, gå videre til neste trinn.

• Skrelle en banan. Bruker den hvite delen av skallet, gni reflekterende overflaten av CD med banan skallet. Fuktighet, sammen med restene av skallet, vil hjelpe fylle riper og rengjør reflekterende overflaten. Kjør disken under kaldt vann for å fjerne deler av banan skallet. Gi CDen til tørk.

• Hvis riper er fortsatt til stede, bruk hvite tannkrem for å rengjøre CDen. Hvit deigaktig tannkrem er den eneste typen som skal brukes. Gel tannkrem virker ikke det samme. Påfør en liten mengde bomullspinne eller fingeren. Bruker en sirkelbevegelse, gni tannkrem over riper til de er godt belagt. Tannkrem vil fylle i de dype riper og buff bort de lettere. Skyll CD med vann, og tørk den med en myk, lofri klut.

Tips og advarsler

  • En CD-reconditioner kan kjøpes for rundt $50 (fra juni 2010). De rent CDer, DVDer og Blu-rokke disketter som er sterkt skadet.
  • Papirhåndklær og toalettpapir med t-skjorter er for slitende og forårsake mange små riper på CDen som kan sees i riktig belysning reflekterende overflate.
  • Windex kan sky reflekterende overflaten etter flere bruk. Ammoniakkbaserte produkter bør unngås.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com