Påvirker flere kanaler på Subwoofer forsterkere Bass?

March 19

Påvirker flere kanaler på Subwoofer forsterkere Bass?

Legge til surround-lyd til et hjemteatersystem legger spenning og innflytelse gjennom sin helhet-omfang lyd innhyllende visningsområdet og en subwoofer som gir lavfrekvent lyd som gir oomph til actionscener og spesialeffekter. Men har store surround-lyd kodere bare én kanal dedikert til bass. Legge til frittstående ubåter i andre kanaler, påvirker bass reproduksjon. Hvordan den gjør dette, avhenger av flere faktorer.

Surround-kanalen roller

Uavhengig av antall høyttalere i systemet utføre surroundhøyttalerne fire funksjoner. Front venstre og høyre høyttaler er viktigste paret, brukes til å levere musikk og lyder sentrale handlingen på skjermen. Senterhøyttaleren leverer dialog. To til fem høyttalere brukes på siden og bak å reprodusere bakgrunnsstøy og lydeffekter, mens subwoofer spiller innholdet fra lavfrekvente effekter kanalen, høres slik som buldrende og dypt musikalske instrumenter.

Surround-lyd dekoding

Flere protokoller dekker dekoding surroundlyd. Metodene som brukes endre mellom systemer, tilnærmingen er den samme og tar hensyn til prinsippet om at lavfrekvente lydbølger, på grunn av lang bølgelengde, er ikke-retningsbestemt: øret har problemer pinpointing opprinnelsen til lavfrekvente kilder siden lydbølgene seg har en stor fysiske dimensjon. Derfor, kan én subwoofer støtte andre kanaler, da retning av en effekt er skapt av midt - og høyfrekvent informasjon.

Hovedtalerne

Hvis legge subwoofere til andre kanaler påvirker bass, er de viktigste venstre og høyre kanalene de beste kandidatene. Lyd programmering til dette paret er full-rekkevidde sammenlignet dialog senterkanalen, som er optimalisert for menneskelig tale. Men som en del av dekoding sendes ekstrem lavfrekvente informasjon til sub allerede, så det ikke kan være en bass frekvens programmet igjen på disse høyttalerne for ekstra subwoofere å reprodusere.

Siden og ryggen kanaler

Innholdet på siden og tilbake elementer av en surround system er avhengig av film eller programmet du ser på. Mens alle filmer har dialog og musikk, er bruk av surround-kanaler en kreativ beslutning av film beslutningstakere. Legge til subwooferne til disse kanalene vil bare kommer i spill når lavfrekvent innhold er til stede, som kan være, bruk av subwoofer på LFE kanalen.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com