Hvordan en svingarm for en sykkel fungerer

July 10

Hvordan en svingarm for en sykkel fungerer

Suspensjon og sving armer

En svingarm fungerer sammen med det bakre Boggi systemet å opprettholde bakhjulets konstant kontakt med veien. Som en motorsykkel reiser nedover veien, sende støt og veien overflatevann uregelmessigheter sjokkbølger gjennom bakhjulet, tvinge den oppover. Disse sjokkbølger presse mot svingarm, som beveger seg vertikalt mot pivot punktet. Vertikal bevegelse er dempet og absorberes av suspensjon systemet, som rebounds og skyver svingarm tilbake mot bakken for å hindre tap av trekkraft.

Sving armer og håndtering

Lengden på svingarm bidrar til en motorsykkel styringen geometri, påvirker hjulet base primært. En kortere svingarm, som reduserer den totale akselavstanden, minimerer lineær stabiliteten, men gir lettere tur i ved kurvekjøring. Omvendt, forlenge svingarm, forlenge akselavstand på resultatet vil forbedre lineær stabilitet. Snu stabilitet reduseres og krever mer arbeid å slå og holde en linje. Endre lengden på svingarm vil også endre motorsykkelens midten av tyngdekraften, presser balansen av vekt videre fremover og hindre frontdelen stiger.

Sving Arm vs akselerasjon Squat

Begrepet "undersetsig" refererer til tendensen i bakhjulsopphenget komprimere under akselerasjon. Vekt overføringer fra forsiden av motorsykkelen på baksiden, som kombinerer med nedadgående kraft generert av stasjonen kjeden. Denne styrken trekker tilbake på baksiden av motorsykkelen og fører den bakre enden komprimere. Vinkelen og plasseringen av den svingarm pivot punkt handling å motsette denne styrken, presser forover og oppover mot motorsykkel på en måte som ligner på å plassere en stige mot en vegg i en vinkel. Bakhjulsopphenget hjelper for å opprettholde arm åpningsvinkel, skyve baksiden av motorsykkelen fremover og oppover, mens dempe Pro undersetsig krefter.

Andre funksjoner

Sving armer tjener til å holde den bakre hjuloppheng, kjede, og akselen, men kan også brukes til å holde motorolje, et system som brukes av Buell's XB-9R og XB-12R. Avhengig av motorsykkelens formål, Heis spoler, kjeden justerbar og annet vedlikehold kan varer også være utstyrt på swing armen.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com