Definisjon av differensialsperre

May 19

Har du noen gang lurt på hva det er som gir en differensialsperre navn? Hvis du har vært i situasjonen hvor du prøver å akselerere bilen, men en bakre drivhjulet holder spinne i gjørme eller snø, kan du ønske at du hadde en differensialsperre.

Fakta

En differensialsperre ligger mot baksiden av bilen, og overfører dreiemomentet fra drivakselen til bakhjulene. Det inneholder et sett med tannhjul at bakhjulene slå på ulike hastigheter når bilen svinger et hjørne. De er smurt med gear smøremiddel som kan avvike fra at en vanlig differensial på grunn av clutch platene som ofte brukes.

Funksjonen

En differensialsperre designet for å gi drivkraft til begge bakhjulene selv om en av disse hjulene har ingen trekkraft. Konvensjonelle differensialer overføre alle dreiemoment til hjulet som viser enkleste, dermed spinne det uselessly, mens andre hjulet ikke kan drive bilen.

Typer

Begrenset-slip differentials kommer i en rekke typer. Den vanligste er clutch pack differensial, som bruker et sett med friksjon plater og stålplater. En annen type er membran clutch differensial, som bruker koniske aksel gears. En tredje type, kalt en ratchet differensial eller en Detroit locker, bruker en rekke cams og ramper, mens en fjerde type kalles en Torsen differensial og bruker komplekse ormen gearsets. Et populært brukt av auto syklistene er den spiralformede differensialsperre.

Betydning

Et kjøretøy utstyrt med en differensialsperre har trekkraft oftere enn et lignende kjøretøy som en vanlig differensial. Kjøretøy utstyrt med disse kan lettere navigere terreng der biler med standard differensialer ville få fast.

Fordeler

En differensialsperre kan forhindre tap av trekkraft i snø, søle eller under rask akselerasjon. Vedlikeholdskrav er minimal, og bilen kan ha en høyere videresalg verdi enn en lignende bil med en konvensjonell differensial. En situasjon som klart kan ha nytte av en differensialsperre er når en båt på en tilhenger opp en rampe med en bakre hjulet stasjonen kjøretøy. I slike tilfeller vil kjøretøyet fortsatt ha trekkraft selv om en av hjulene på en del av rampen som er dekket med slim.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com