Hvorfor koster Diesel drivstoff mer enn gass?

October 14

I mange år var diesel drivstoffpriser under de av bensin. Imidlertid har endringer i drivstoff markedet skjev denne ligningen i motsatt retning, noe som resulterer i diesel nå koster mer enn bensin. Flere faktorer har ført til dette, inkludert føderale og statlige avgifter, nye miljøbestemte reguleringer og økt etterspørsel etter diesel drivstoff. Andre faktorer som påvirker prisen på diesel er været, syklisk sesongbaserte behov for visse petroleum destillater, tilgjengelig foredling kapasitet, geografi og andre statlige og føderale programmer.

Statlige salg og føderal avgiftsdirektoratet skatt

I januar 2009 rapportert Energy Information Administration (YVA) at føderal avgiftsdirektoratet skatt på motordrivstoff stod på 24,4 cent/gal for diesel og 18,4 cent/gal for blyfri bensin. Statlige merverdiavgift på diesel gjennomsnitt 21.72 øre/gal og 22.62 cent/gal bensin; gjør kombinert skatt for diesel nesten 7 cents høyere per gallon. I tillegg pålegge stater som California andre avgifter på diesel drivstoff, ytterligere øker prisen til forbrukerne. EIA har et nettsted på www.eia.doe.gov. Nettstedet tilbyr et vell av tilleggsinformasjon om drivstoffpriser, skatter, føderale programmer, etc.

Nye miljøforskrifter

Nye EPA regelverket mandat bruken av ULSD (Ultra-Low Suphur Diesel) drivstoff resulterte i raffinerier blir tvunget til å endre sine prosesser som resulterte i høyere dieselpriser. Mens raffineriene gjør disse endringene, ble diesel produksjon midlertidig stengt resulterer i mangel, som også presset prisene høyere.

Tilbud og etterspørsel

Igjen, ifølge EIA, de fleste traktor, varebiler, busser, tog, skip, båter, gård, bygging og militære kjøretøyer er drevet av dieselmotorer. Som et eksempel, i 2007 utgjorde diesel drivstoff om lag 18 prosent av totale raffinerte oljeprodukter men 82 prosent av totale destillatet konsumert i USA. I vanlig språk, etterspørselen etter diesel er høy, men mengden av diesel som kan være raffinert fra et 44 gallon fat råolje er mindre enn 1/5 av innholdet. I tillegg har både den føderale regjeringen og mange stater innført skattekreditter oppmuntrende kjøp av visse dieseldrevne biler som har en tilsvarende effekt på fremtidig diesel etterspørselen.

Sesongbaserte behov Flucuations

Under svært kalde vintre som når etterspørselen etter destillatet fyringsolje er høy, steget diesel drivstoffpriser høyere enn for bensin. Dette skjer fordi som refiners produserer mer hjemme fyringsolje, mengden av diesel produsert dråper av tilsvarende beløp.

Vær

I 2005 da orkanen Katrina rammet gulf coast, diesel drivstoffpriser økt nesten over natten med ca 50 cent per gallon. Dette var fordi mange av raffineriene langs gulf coast ble oversvømmet og slå.

Geografisk/Regional Diesel pris forskjeller

Diesel drivstoff transporteres vanligvis fra raffineriene gjennom rørledningen. Hvis målet er nær raffineriet, reflekterer den endelige prisen på diesel drivstoff dette. Som et eksempel, prisen på diesel i Texas, en tilstand med både mange raffinerier og miles av rørledninger er betydelig mindre enn i er nordøst der avstanden fra raffineriene er større, og ikke mye i regionen levert av rørledninger.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com