Hvordan beregne Odds & sannsynlighet i Excel

August 9

Den oddsen eller sannsynlighet, er sjansen eller sannsynligheten for at en hendelse oppstår. For eksempel har en mynt to sider, hvis du vende en mynt, det kan enten land på hodet eller den kan lande på haler. Derfor har du en 50 prosent sannsynlighet eller 50/50 oddsen på at mynten lander på hodet eller mynten lander på halen. For mer komplisert hendelser, kan du bruke Excel til å beregne den oddsen eller sannsynligheten for en hendelse.

Instruksjoner

1 Skriv inn "Hendelse" i celle A1, "Sannsynligheten" i celle A2 og "Sannsynlig" i celle A3.

2 Skriv inn hendelser som kan skje i kolonne A. gi hver hendelse en annen rad. For eksempel anta du har gul, blå og rød marmor og du vil finne sannsynligheten for hvilken farge du vil plukke. I celle A2 skriver du inn "Gul," i celle A3 type "Blå" og celle A4 type "Red."

3 Skriv inn sjansene hendelsen kan oppstå i kolonne B ved hendelsen. I eksemplet, hvis du har fire gule klinkekuler, tre blå kuler og to røde marmor, skriver du "4" i celle B2, "3" i celle B3 og "2" i celle "B4."

4 Skriv "= Summer (" og markere alle tallene i kolonne B. Type")" og trykk "ENTER". Dette oppsummerer alle forskjellige resultater for hendelsene. I eksemplet er vises cellen "9."

5 I celle C2 type "= B2 /" Klikk på cellen som summerer alle forskjellige sjanser. Gjenta dette for hver sjanse. I eksemplet er viser celle C2 "0.444444444." Hvis du klikker på "%"-knappen øverst i vinduet endres resultatet til en prosentdel. Så er oddsen eller sannsynlighet for å plukke en gul marmor 44 prosent.

Tips og advarsler

  • For mer komplekse sannsynligheter, kan du bruke Excel kombinasjon og permutasjon funksjoner. Disse alternativene brukes når du har flere enn én hendelse; for eksempel, hvis du velger to klinkekuler. Med kombinasjoner og permutasjoner du trenger å vite om rekkefølgen på resultatene noe for deg. For eksempel rekkefølgen på tall på en lås vil saken, men rekkefølgen du mottar et kort i poker spiller ingen rolle. Du må også vite om det er repetisjon. for eksempel, hvis du erstatter et kort i en kortstokk etter plukking tilbake det eller hvis du ikke sette kortet i kortstokken.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com