Om tidlig Ford lastebiler

February 8

Om tidlig Ford lastebiler

Dearborn, Mich.-baserte Ford Motor Company, grunnlagt i 1903 av Henry Ford, begynte å produsere fabrikkmontert lette lastebiler i 1925. Første lastebil chassis ble produsert i 1917. Etter introduksjonen, Ford lastebil konkurrerte mot et stort felt av lignende poster fra Dodge, Chevrolet, GMC og mange uavhengige lastebil beslutningstakere, inkludert Studebaker.

Opprinnelse

Henry Ford, sønn av en hardscrabble bonde, ble drevet som en oppfinner å gjøre livet enklere, mer produktive og til slutt bedre økonomisk for den gjennomsnittlige arbeideren. Dette målbevisst ambisjon førte Ford modell T. Model TS kort akselavstand, høy bakkeklaring og økonomisk, men pålitelig motor gjort det til en perfekt kandidat som en lastebil. Bønder og Gårdbrukere konvertert umiddelbart bilen til en arbeidshest ved å installere en tre Last seng.

Sakte endring

Ford var svært sene med å tilpasse hvis du vil endre. Det var ikke før 1917, ni år etter at han introduserte masse-produksjon Model t til amerikanske forbruker, at han utviklet modellen TT lastebil kabinettet. Det var fortsatt en forpliktelse til en offisiell lette lastebil, men det var det første skrittet.

Modell TT

Modell TT ble oppfattet som en tyngre versjon av på Model T. Den inneholdt en tyngre ramme og bakakselen til ett-tonns laster. Dens girkasse var utstyrt med en mellomliggende gear plassert mellom høy og lav utstyr for klatre bratt karakter. Bare kabinettet ble levert, og kjøperen var nødvendig å forsyne kroppen og Last sengen.

Runabout

Populære fabrikk-produserte Ford modell T Runabout pickup lastebil debuterte i April 1925 og koster $281. Det var utstyrt med en 56-tommers lange stål seng som var 40 inches bredt. Flere 33,800 ble solgt det første året. 1926 modellen også solgt med en redesign som strømlinjeformet cowlen, fendere, hette og kjører styrene. Tilbehør inkludert en elektrisk starter.

Ford F-1

Ford var først til å bryte ny Mark etter slutten av andre VERDENSKRIG da bilprodusentene tilbake til sivile lastebil produksjon. Ford introdusert i 1948 F-1-serien, som integrert headlamps i støtfangeren foran, flat panseret og gitt en mer strømlinjeformet utseende som helt forlatt førkrigs styling. Fra 1948-52, det ble drevet av en 215-kubikk-tommers eller 254 6-sylindret motor eller den 239 eller 337 kubikk-tommen flathead V-78. 279 eller 317 Y-blokk V-8 også ble tilbudt.

Moderne utseende

1953-56 F-100 Series, som erstattet linjen F-1, var enda mer moderne, revolusjonerer lette lastebil industri med en enkelt-brikke wraparound frontruten og redesignet hodelykt-fender-hood styling. Dens cab kjennetegnet passasjer bil-lignende avtaler, glatte linjer og en lavere profil.

Arven

F-serien Ford lastebiler venstre en varig arv i lette lastebil industri. Den førte til ideen om moderne styling for en bil en gang ansett som utelukkende en arbeidshest, men er ansett i dag oftere enn ikke second familie bil. I dag er det F-150 versjonen besting selge lette lastebil i Nord-Amerika.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com