Tegn på en dårlig PCV ventil

May 25

Tegn på en dårlig PCV ventil

Det positive sveiv ventilasjonssystemet (PCV) fjerner og resirkulerer akkumulert gasser som flukt i veivhuset av bilens motor fra forbrenning kamre. I stedet for å bli forbrenning og utmattet av motoren, disse gassene bygge opp i crankcase og lage høyere internt press. PCV ventilen leder disse gassene tilbake i forbrenning kammer og spiller en viktig rolle i å opprettholde effektivitet. PCV ventilen er en rimelig del som kan bli tette og ineffektive over tid.

Funksjon og plassering

PCV ventilen er en enveis mekanisk ventil bilens forurensning kontroll i motoren. Ventilen åpnes som trykket i veivhuset bygger og vil viderekoble akkumulert gassene for gjenbruk i forbrenning. Denne delen, vanligvis formet som en rørformet albuen, kobles til vakuum spyling og sitter på toppen av motoren.

Symptomer og diagnose

Noen av det synlige symptomer på en defekt PCV ventil inkluderer tilstedeværelsen av olje i bilens air filter bolig eller luft filteret, samt oljen lekker rundt selene og pakninger på motoren på grunn av økt veivhus trykk. Du kan fjerne og inspisere PCV ventilen ved å riste delen frem og tilbake. Hvis PCV ventilen er feil eller blir tilstoppet, hører du ingen lyd når du fjerner og rist den. En funksjonell PCV ventil må rattling støy hvis rystet. En driver opererer en bil med en feil PCV ventil kan se grove motor inaktiv eller drøye ut på ledig, og en nedgang i motorytelse inkludert dårlig drivstofføkonomi, tregere akselerasjon og et samlet tap av kraft.

Virkningene av en dårlig PCV ventil

Fordi PCV ventilen regulerer opphoping av overflødig gasser, damp og etsende stoffer som flukt fra forbrenning kamre, får en feil PCV ventil disse skadelige gasser å samle i motoren crankcase. Denne buildup kan påvirke kvalitet og levetid motorolje og kan føre til slam buildup, som kan til slutt føre til katastrofale motorstopp. En feil PCV ventil påvirker også kjemiske konsentrasjoner i eksosen, som kan føre til økt smog utslipp.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com