Hvordan å overklokke en AMD CPU

December 9

Hvordan å overklokke en AMD CPU

Overklokking er en metode som brukes til å lage en CPU kjører raskere enn vanlig. En AMD-prosessor kan se en ytelse økning av opptil 25 prosent av overklokking, og nesten alle prosessorer kan være overclocked ti eller 15 prosent. Denne ekstra ytelsen kan de fleste programmene kjøre betydelig raskere.

Instruksjoner

1 Start datamaskinen og åpne BIOS. På de fleste datamaskiner oppnås dette ved å trykke en av funksjonstastene eller DEL-tasten umiddelbart etter PC begynner å støvel. Hvis de lykkes, starte vil datamaskinen direkte inn BIOS i stedet for å flytte til det primære operativsystemet.

2 Finn delen i BIOS-innstillingene som styrer driften av CPU. Navnet på denne delen kan variere avhengig av produsenten av hovedkortet, så se i håndboken. Riktig delen når åpnet, skal gi tilgang til en meny som inneholder innstillinger som CPU multiplikatoren, DRAM tidsberegninger og referanseklokken.

3 Prøv å justere CPU multiplikatoren ved å endre nummeret som er oppført oppover med 1. For eksempel hvis multiplikatoren er 9, endre den til 10. Hvis CPU har en ulåst multipliserer bør deretter BIOS reflektere en økning i prosessorhastigheten målt i megahertz. Hvis CPU har en ulåst multipliserer, vistes.

4 Justere referanseklokken oppover ved 10Mhz. En endring i prosessorhastigheten bør gjenspeiles i BIOS. Referanseklokken er den eneste metoden som kan brukes til å justere prosessorhastighet på AMD prosessorer uten ulåst multiplikatorer. Referanseklokken vil imidlertid også forårsake en endring i koblingen hypertransport og minnet. Disse endringene gjenspeiles i BIOS som referanseklokken er økt.

5 Når metoden for overklokking av prosessor (enten CPU multiplikatoren eller referanseklokken) er tydelig, gradvis justere hastigheten oppover i små skritt. Hvis justere CPU multiplikatoren, legge 1 til hvor multiplikator. Hvis justere ved referanseklokken, legge til 25Mhz samtidig. Når justeringen er gjort, lagre endringene i BIOS og Start datamaskinen på nytt.

6 Fortsett oppover innstillingene av CPU multiplikatoren eller referanseklokken til systemet synes å være ustabile. Dette blir tydelig fordi det vil fryse eller mislykkes å starte riktig. Når dette skjer, gå tilbake til BIOS og senke overklokke med ett trinn. Deretter starte opp operativsystemet.

7 Kjøre en test på datamaskinen bruker et program som OCCT eller PCMark. Holde standarden kjører for minst en time å teste grunnleggende stabilitet. Hvis referanseporteføljen mislykkes eller PC krasjer, ned et skritt. Fortsett dette til datamaskinen går referanseporteføljen uten problemer. Dette indikerer at maksimal stabil Overklokk er oppnådd.

Tips og advarsler

  • Lager kjølere er ofte altfor treg til å håndtere overklokking. Legge til en kraftigere CPU Kjøler vanligvis vil øke maksimal overklokke.
  • Når overklokking av referanseklokken, prøve å underclock koblingen hypertransport og minne. Økende referanseklokken øker også hastigheten på disse komponentene. Underclocking dem vil motvirke denne endringen.
  • Overklokking sjelden skader CPU, men vær oppmerksom på faren for problemer. Skader som følge av overklokking dekkes ikke av AMDS garanti.
  • I sjeldne tilfeller kan nekte en datamaskin selv å støvel i BIOS hvis en overclock er for høy. Hvis dette skjer, kan du fjerne CMOS batteriet. Dette vil føre til BIOS å miste lagrede minnet og gå tilbake til standardinnstillingene, dermed tilbakestille overklokke og la PC boot igjen.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com