Feilsøke en Ford tenningsmodulen

February 9

Introduksjon

Ford brukte TFI tenningsmodulen (tykk film tenning) på biler fra 1983 gjennom mid-1990s bare. Bilene som brukes denne modulen hadde en konvensjonell hall-effekten distributør med en egen coil. Modulen TFI lå på et flatt område på undersiden av distributøren. På noen lastebiler og biler på 1990-tallet lå modulen på radiator støtte boliger i en kjøleribbe. Det inneholder robust begrunne komponenter innkapslet i en tykk klart elektrolytisk film. Dens hovedformål er å sende hall-effekten signalet som indikerer topp døde midt på nummer én sylinderen elektronisk motor kontrollen (EEC-IV).

Datamaskinen deretter tar signalet og puls og bestemmer rpm. Datamaskinen sender et signal til kontrollmodulen når brann spolen. Kontrollmodulen styrer automatisk bor for tilstrekkelig metning av coil viklingene gi riktig gnist varigheten gitt rpm i sanntid uten å skape unødig varme. Det også overvåker uregelmessig eller savnet skyting teller og angi en kode hvis en feil er nært forestående.

Men fungerer dette ikke alltid riktig. Det har vært mange problemer med dette systemet, stammer fra varme metning, sprengning og en myriade av problemer etter en periode med tjenesten.

Feil

Modulene mislykkes når de har absorbert for mye varme eller små problemer. Når dette skjer kjøretøyet vil båsen og ta en tidsperiode for en vellykket hvile etter varmen har borte. Det kan også føre en dårlig glipp på en uregelmessig basis.

Diagnostisere modulen

Hvis tenningen problemer oppleves, er den første tingen å gjøre å installere en timing lys og se etter en uregelmessig gnist. Hvis det er, kan du kontrollere pluggene. Hvis pluggene er alright, skal modulen erstattes. De er ikke dyrt, men de krever en liten spesielle verktøy for å fjerne torx skruer i modulen bolig. Hvis det var ingen klikke, men bilen er vanskelig å starte eller boder, modulen skal bli inspisert og erstattet hvis det blir funnet for å være defekt.

Modulen skal fjernes og sjekket for sprengning rundt torx skruen underlaget. Det bør være en tykk film av dielektrisk fett på tilbake metall side av modulen. Dette laget av fett holder varme av modulen. Hvis modulen ser OK men fett er oppbrukt, skal den erstattes og modulen kan bli prøvd igjen med timing lyset for jevn gnist.

PIP-signalet burde likeledes være avkrysset. Topp ledningen på kontakten brukes til å kontrollere for PIP. Bruk et voltmeter og se etter pulserende med motoren i gang. Det pulserende betyr kabelen fra datamaskinen tenningsmodulen er bra og computeren arbeider. Hvis det fungerer, er modulen dårlig. Hvis ingen pulserende er kjent, kan du kontrollere den tredje terminalen ned for pulser til datamaskinen. Det ville være klokt å erstatte disse modulene hver 30 000 miles som et forebyggende vedlikehold prosedyre vurderer hvor mye feil og relativt lav kostnad versus forverring bør en feil oppstår. Modulene har aldri endret slik at den nye vil bare vare så lenge som den gamle.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com