Feilsøke en langsom Compaq Sempron

May 21

Feilsøke en langsom Compaq Sempron

En kompakt computer med Sempron prosessor kjører sakte hvis en viktigste maskinvaredelen er sviktende, eller hvis det er behov for vedlikehold. Det er også vanlig å ha problemer hvis det er mer enn fem år gammel, fordi systemet øker slik programvare blir mer utviklet. Dette avhenger av programmene du bruker mest, men som enkle oppgaver som å skrive og sende etterspørsel svært få av datamaskinens ressurser. På en fornuftig måte å feilsøke en langsom Compaq er å utelukke programvareproblemer før du kontrollerer maskinvaren.

Instruksjoner

1 Skriv inn "Diskopprydding" i søkeboksen på Start-menyen og trykk "Enter". Sett en sjekk av hvert element i listen for å la de fjerne unødvendige filene. Dette forbedrer disktilgang ved å gjøre mer plass tilgjengelig når dataene skal skrives til stasjonen.

2 Kjør "Diskdefragmentering" fra "Start", "Åpne Kontrollpanel," "System og sikkerhet," "Administrativ verktøy." Defragmentere harddisken konsoliderer filer slik at harddisken har arbeidet så hardt for å lese dem.

3 Dobbeltklikk din antivirus-ikonet nederst til høyre, og klikk "Full Scan." La den på hele datamaskinen etter virus og spionvare. Spionvareinfeksjoner er kjent for å forårsake ytelsesproblemer, som de bruker ressurser for å samle informasjon eller sende reklame.

4 Klikk "Start" og flytte markøren på pilen til å velge "Starte." Hvis du er lite ressurser, RAM særlig, omstart av datamaskinen gir deg en ny start og en rask ytelsesøkning. Windows 7 kjører best med et minimum 2 GB, så vurdere hvis du må starte ofte mer minne.

5 Installere en temperatur dataskjerm for å se hvis prosessoren er overopphetet. Høy interne vikarer er ødeleggende for en datamaskin, og moderne prosessorer er utformet for å bremse ned eller throttle, hvis de kjører for varmt. Sjekk produsentens støtte for å finne ut hva normal temps er for prosessoren.

6 Høyreklikk ikonet harddisk i "Datamaskin" og klikk "Egenskaper". Velg kategorien "Verktøy" og deretter "Kontroller nå." Sette en sjekk av begge alternativer, og deretter "Start" å kjøre en-sjekk på disken. Klikk "Ja" når du blir spurt om du vil kjøre den etter neste oppstart. Hvis det finnes skadde sektorer, stasjonen mislykkes og treghet er en av de første tegnene.

7 Sjekk CPU fans for å se om de er dekket i støv. Du må åpne PCen eller laptopen ved å fjerne skruene på baksiden eller undersiden. Bruke en boks med trykkluft til å fjerne rusk, være forsiktig med å blåse støv ytterligere innsiden.

Tips og advarsler

  • Datamaskinen vil overopphetes når vents på bunnen er blokkert. Holde det på en fast, hard overflate hele tiden i stedet for å bruke den i fanget ditt.
  • Hvis det er en stasjonær, trekke den fra veggen slik at den har minst seks inches plass på alle sider.
  • Åpne datamaskinen gjøre garantien ugyldig, og bør bare gjøres etter jording deg selv ved å berøre en metallgjenstand. Du kan også kjøpe en anti-håndleddet å bære under prosedyren.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com