Ulemper med en vidvinkel linse

February 27

Ulemper med en vidvinkel linse

En av de spennende sidene av skyting med en SLR eller DSLR (digital) kameraet er fleksibiliteten fotograf med ved hjelp av utskiftbare objektiver. Et vidvinkelobjektiv anses grunnleggende utstyr i en fotograf arsenal. Kort brennvidde gir dette objektivet en bred synsvinkel, men det er bilde-altering problemer som kan være sjenerende distraksjoner i bildene. Noen av disse avvik kan fjernes senere fra bildet, men ikke alle.

Linserefleks

Linse bluss er en "sun spot" eller lys fra en annen kilde som treffer linsen og Scattere, danner lyse striper, tilfeldig polygonal figurer eller en glødende halo effekt. Vidvinkel linser er mer utsatt for å plukke opp disse bortkommen stråler av lys enn vanlig linser, og på bluss kan være forstyrrende i bildet. Hvis du har noen gang skutt direkte i solen, har du sikkert opplevd linserefleks.

Bildeforvrengning

Et vidvinkelobjektiv har en tendens til å forvrenge sylindriske objekter på kantene av linsen, buede rette linjer. Jo bredere vinkelen, mer forvrengningen. En fish-eye linse er et ekstremt eksempel på dette forvrengning. Rette linjer eller objekter, for eksempel bygninger - vises å bøye oppover. Disse objektene er faktisk bøyd av optikk linsen. Når den brukes for portretter, kan dette objektivet forstørre øyne og pannen.

Vignettering

Noen vidvinkelobjektiver kan produsere en vignetted effekt, hvor bildet tendens til å bli gradvis mørkere mot ytterkantene. Dette skyldes mer lys nådde midten av bildet enn den ytre kanten av rammen. Også kjent som lys faller-off eller hjørne skyggelegging, vignettering forringer bildet i hjørnene og gjør det vanskelig å korrigere.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com