Power forskjellen E85 vs bensin

June 11

Politikk Avsett, er faktum at fossilt brensel reserver ikke får noen større eller lettere å komme med. Denne grunnleggende sannheten av automotive alder har alle men slått hver ingeniør på hver drivstoffselskap i verden til en slags petroleum Pizarro, alltid søker etter den mytiske byen av gull. Men de siste årene har sett oss komme mye nærmere ideelt å opprettholde produksjon av en ren og uendelig bærekraftig kilde til drivstoff - en at noen refererer til som "moonshine."

Brensel og energiinnhold

Det er alle slags enheter å kvantifisere energiinnhold; Du kan måle det i britiske varmeenheter, joule eller selv kalorier, akkurat som du gjør mat. En standard gallon av 93-oktan gass inneholder ca 114,500 BTU av energi, som er rundt 450 kaloriene eller energi tilsvarende en dobbel cheeseburger. En gallon av diesel kjører ca 129,500 BTU og ren etanol måler til ca 76,100 BTU. Hvis du lurer på hvorfor disse brensel - som alle flytende hydrokarboner--har forskjellige energi innholdet, trenger du bare se på deres relative tettheter. Diesel er den tyngste, etterfulgt av bensin og etanol.

BTU innholdet og makt

Du tenker kanskje at det er en direkte sammenheng mellom energiinnholdet av drivstoff og mengden strøm den kan produsere. Og du vil være riktig, i en forstand. Etanol 50 prosent energi underskudd forhold til bensin betyr at du må sette inn 50 prosent mer å gi samme mengde strøm. Det er ikke en spesielt vanskelig oppgave, spesielt hvis du installerer større drivstoff injektorer med en ekstra 50 prosent kapasitet til å håndtere etanol. Så lenge drivstoff system kan holde tritt med etterspørselen, vil etanol bare ende opp koster deg penger på pumpen, ikke hestekrefter på hjulene.

Etanol oktan

Hvor ren etanol og E85 etanol - 85 prosent etanol, 81,800 BTU - er oktantall. Etanol har et oktantall på ca 108.6, som bare er 0.10 oktan lavere enn metanol gang brukte racing kretser. Men det er ren etanol, ikke E85. Mens blande 85 prosent 108-oktan etanol med 15 prosent 93 oktan vil gi noe i området 102 oktan, er faktum at de fleste produsenter bland det med 84 oktan eller lavere. Som gir siste drivstoff karakteren mellom 96 og 98 oktan.

Ytelse bruk

De fleste søkemotorer er ikke utformet for å dra nytte av E85's høyere oktan. Virkelig utnytte 98 oktan drivstoff betyr mer enn bare fremme timing - det betyr høyere komprimering eller noen metode for tvungen induksjon som turbo eller supercharger. Forutsatt at drivstoff injektorer kan opprettholde tilstrekkelig flyt på maksimal arbeidssyklus, kan bruke E85 i en turboladet motor tillate driveren eller datamaskinen for å slå opp løft for alvorlige gevinst i kraft. På den hastigheten, kan du også kjøre ren etanol for en stor økning i løft og makt potensial.

Hva det koker ned til

Så, dommen er: E85 er dårlig for drivstofføkonomi, verdt noen hestekrefter på en naturlig pustende motor og verdt mye mer på en turbomotor. Men hvis du har injektor kapasiteten, programmering og øke potensialet kjøre E85, så du allerede får forferdelig gass kjørelengde og du kan også bruke ren etanol. Riktignok timing fremskritt tillatt ved hjelp av E85 vil bidra til å oppveie noe av drivstoff økonomien tap - kanskje med så mye som 10 prosent, men du kan si det samme for ren etanol. På slutten av dagen, det betyr mindre hva drivstoff du bruker enn hvordan du stille inn maskinen til å bruke den.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com