Hva forårsaker en 2001 Honda XR70 motorsykkel strømbrudd?

October 10

Honda's 2001 XR70 flytter en usannsynlig hastigheten for en 70 cc, 5 hestekrefter skitt sykkel. Men gjør krever at skitt sykkelens motor mottar en nøyaktig måles blanding av luft og drivstoff, samt en sterk gnist å tenne blandingen. Oftest skyldes en brå nedgang i noen av disse tre elementene et strømbrudd. Mekaniske problemer kan også forårsake skitt sykkel strømbrudd.

Drivstoff deprivasjon

Makt forlis forbundet med drivstoff deprivasjon vanligvis viser seg som en manglende evne til å rev helt om motoren turtallsområde. I stedet for turtall rent, vil motoren bog nær halv til full throttle området. Oftest skyldes en hindring overalt i drivstofftanken ventilen, drivstoff slangen og forgasser, redusere maksimal drivstoff flyten kreves på høyere turtall drivstoff deprivasjon. En klemt ventil rør begrenser sterkt drivstoff flyten. Drivstoff deprivasjon kan også oppstå hvis forgasserens høyhastighets drivstoff jet er tett. Uansett, rengjøring forgasser jet, kan drivstoff ventil eller drivstoff slangen gjenopprette flyten av drivstoff til det maksimale volumet.

Tap av gnist

Strømbrudd kan skyldes en nedgang i tennpluggens evne til å generere en gnist. I de fleste tilfeller er tennpluggens elektrode det hovedavdeling gjerningsmannen. Elektroden spissen vises lys brun i fargen og må ha et gap av 0.024 til 0.028-tommer mellom ytre og indre elektrodene. Et gap større eller mindre enn den angitte gap kan endre tenningstiming, fører til tap av kraft. Dessuten er en løs tennpluggen kabel nok til å redusere tennpluggens effektivitet gjennom turtallsområde. Test av tenning evnen til å generere en gnist ved koble tennpluggen til sine kabel og holde elektrodene mot motoren sylinder. Kick motoren gjennom en full revolusjon, med kick-start spaken og observere elektrodene. Ideelt sett bør gnisten vises lyse og blå farge. Prøv en annen tennpluggen, hvis en gnist ikke vises. Du må undersøke av kapasitive-utslipp tenneren og ignition coil, hvis gnist fortsatt ikke finnes.

Luft infiltrasjon eller deprivasjon

Oksygen er et nøkkelelement i å skape en svært brennbart drivstoff blanding og må bare presenteres gjennom filteret-beskyttet forgasser luftinntak. Infiltrasjon av luft gjennom lekkasjer i forgasser manifold kan påvirke motorsykkelens effekt ved å radikalt endre presis luft-til-drivstoff forholdet inn i motoren. Luftlekkasjer er vanligvis identifisert som en hengende inaktiv på en helt lukket gass posisjon og vil føre til overoppheting av motoren. Alternativt kan en deprivasjon av luft være forårsaket av en tett eller skitne luftfilter. Mengden av luft som strømmer inn i motoren er begrenset, reduseres potensielle brennbare styrken av luft og drivstoff blanding, lage et tap av kraft. Air deprivasjon vises vanligvis som overdreven backfiring, forårsaket av tenningen av uforbrente drivstoff som den kommer inn oksygen-rik atmosfære.

Mekaniske problemer

Forutsatt at den XR70 luften, drivstoff og gnist krav er oppfylt, kan tap av makt bare være knyttet til mekaniske problemer i XR70 motoren, girkassen og chassis. Over fylle motoren med olje vil generere trykket i veivhuset, hindrer at motoren opererer på meste og merkes som en treg reaksjon på gass innganger. En forsinket clutch er vanligvis utstilt som mangel på makten uansett rpm og gass inngang. Likeledes, en låst brems skyvelære kan opprette samme problem som hindrer hjulene slår.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com