Hvordan å identifisere elektroniske komponenter

September 18

Det er en rekke felles komponenter som brukes i elektroniske kretser, alle som hver elektronikk amatører skal kunne identifisere. Selvfølgelig, hvis du arbeider med en spesialisert prosjekter, komponentene du bruker kan være noe annerledes fra normale, men det er noen vanlige som kan lett identifiseres. Les videre for å lære hvordan å identifisere elektroniske komponenter.

Instruksjoner

• Merk formen, fargen, materiale og tall på komponenten du prøver å identifisere. Dette kan være nyttig ikke bare å finne komponenttypen, men også å finne komponentens egenskaper eller produsent. Også betale hensyn til en rekke farge band på komponenten.

• Telle antall pinner på komponenten. To-bly komponenter er mest vanlige--det er bare et fåtall av komponenter som kan ha tre eller flere pinner.

• Bestemme komponenttypen.

Identifisere motstander, komponenten som reduserer mengden av ledningsevne i en bane. Motstander brukes til å begrense gjeldende eller som en spenning skillelinje å gi en lavere spenning enn angitt spenning til en komponent. De fargede bandene på en motstand definere motstanden verdien i ohm.

Se etter komponenter som ser ut som lite bokser med potensielle kunder som kommer fra bunnen og du har funnet elektrolytisk kondensatorer. De kan variere i størrelse fra omtrent på størrelse med en motstand til størrelsen på underarmen, selv om den fysiske størrelsen har lite å gjøre med den faktiske kapasitans. En fysisk stor kondensator kan være lav kapasitans, men i stand til å operere på svært høye spenninger. Deres verdi (vanligvis i mikrofarad) skrives på kroppen av kondensatoren.

Merk kondensatorer, som ser ut som små plater og er mye mindre kapasitans enn elektrolytisk kondensatorer. Dette er keramiske eller mylar kondensatorer. Disse typer kondensatorer brukes ofte i timingen og koblingen kretser. Deres verdi som tre bokstaver koden trykt på kroppen av kondensatoren og er vanligvis i picofarads.

Finne komponentene som brukes for belysning eller indikator lys og du har plassert lys utslipp dioder. Disse er små, farget og gjennomskinnelig komponenter som er like lite lyspærer. Når det forsynes med strøm, vil de lyse opp.

Tenk at en komponent er sannsynlig å være en transistor hvis den har tre pinner, som det er en av bare komponenter med tre pinner. De av transistoren kan bestemmes av modellnummer som er skrevet på kroppen av komponenten.

Undersøke dioder. En diode er vanligvis en svart komponent med to fører og en hvit stripe. En diode med en klar kroppen og kobber-farget interiør er vanligvis en Zenerdiode. En diode brukes til å begrense retning av gjeldende én retning og brukes vanligvis i makt reguleringen kretser eller kommunikasjon kretser.

Skille blant typer sentraler. Brytere kan komme i en rekke former og størrelser. En vippebryteren er en typisk Skillebryter, men det finnes også en rekke bryterne trykknapp og glidebryteren finnes på elektroniske kretser. Brytere har ofte ikke modell eller produsent tall, så du må bruke et multimeter for å fastslå den eksakte typen bryteren.

Tenk på "chips" av deres virkelige navn - integrerte kretser. De er vanligvis svart og har åtte eller flere pinner. Deres funksjon kan bestemmes av modellnummeret trykket på toppen. For nøyaktige spesifikasjoner, finne et dataark fra produsentene nettsted eller dataark databaser som AllDataSheet. Se avsnittet ressurser nedenfor for en kobling.

Identifisere en variabelt motstand med tre etapper som en potentiometers. Et potensiometer vil normalt være en liten boks eller rund form, men også ofte i form av en knapp, kan slik at du finne på radio. Verdien skrives ofte ut på komponenten, men hvis ikke det kan lett bli avgjort ved å måle motstanden mellom de to ytre pinnene med et multimeter.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com