Hvordan erstatte en RV omformer kjølevifte

December 22

De fleste fritidskjøretøy (RVs) er utstyrt med transformatorene som transformerer 120-volts vekselstrøm (AC) fra et land strømledningen eller en generator til 12-volt likestrøm (DC). Fordi dioder i konverteringsprogrammet genererer varme i drift, er de koblet til en finned aluminium kjøleribbe. Når varmen vasken varmes opp, en temperatursensor lukkes og en kjølevifte kommer på. Dersom viften ikke virker, varmen vil skade konverteringsprogrammet, RV ikke 12-volt strøm og trener batteriene lades ikke, så erstatte en defekt kjølevifte er viktig.

Instruksjoner

• Sikre kraften til omformer er frakoblet. Fjern strømkabelen kysten fra sitt utløp. Kontroller at generatoren ikke kjører. Koble kabelen 12-volts batteriet coach.

• Fjerne omformer saken. Festene er plassert enten rundt kanten eller drevet fra base eller toppen av saken.

• Finn kjøleviften og fjerne noen andre komponenter som hindrer tilgang til den. Det er flere dioder, en Magnetventil, et kretskort som styrer batterikapasiteten trener og transformeringen seg alle innenfor omformer saken. Vanligvis er det også et kretskort som kobler en kondensator, en likeretter, motstander og en Zenerdiode. Ekstreme må utvises at den elektroniske deler og trykte kretser ikke er skadet.

• Fjerne feil kjøleviften. Vanligvis dette er løst ved en finned aluminium heten synke å bunnen av konverteringsprogrammet eller en liten plinten og kan holdes på plass av skruer eller mutter/bolten/skive samlinger, men mest vanligvis det holdes på plass av fire nagler eller fire spot sveiser. Fjern festene hvis det montert eller bruk din elektrisk drill og en passende størrelse høyhastighets stål borekronen for å bore ut stedet sveiser eller nagler. Fjerne alle swarf fra konverteringsprogrammet.

• Løft viften forsiktig ut av omformer og trekke unna spade kontaktene til både sin terminaler, hvis montert. Bruk din wire cutters for å bryte fan's to ledninger hvis spade koblingene ikke er montert. Se konverteringsprogrammets litteratur for å bestemme riktig erstatningsdelen, finne data platen på viften som gir sine spesifikasjoner eller ta feil viften til en elektronikk tilbud lageret og sammenligne den med lager å finne en tilsvarende enhet.

• Monter vifte erstatning i omvendt rekkefølge til fjerning av den defekte enheten. Bruke mutter/bolten/skive samlingene for å erstatte boret ut stedet sveiser eller nagler. Bruk loddetinn ledd og isolasjon bånd eller forseglende isolasjon hvis spade koblinger ikke var tilkoblingsmetoden.

• Koble den 120 volt strømmen til omformer. Utøve ekstrem forsiktighet i testing fan, som live elektrisitet vil nå være i stramt plasseringen der du arbeider. Blåse varmen på finned aluminium varmen vasken en forseglende pistol eller hårføner. Når en tilstrekkelig høy temperatur er nådd, vanligvis rundt 120 grader Farhenheit, varmen sensoren lukkes og viften skal begynne å operere.

• Koble 120-volts strømkilden igjen før utskifting av konverteringsprogrammets tilfelle.

Tips og advarsler

  • Alle fans er utsatt for atmosfærisk forurensning, som over tid samler som en tykk, fet belegg. Bare rengjøring av slike et belegg, kan en mislykkede fan å fungere igjen.
  • Produsenter produserer vanligvis forseglet konverteringsprogrammer ikke ment for diagnose og reparasjon av sluttbrukeren. De fleste RV konverteringsprogrammer vil derfor ikke bli holdt på plass av skruer eller mutter/bolten samlinger, men heller av spot sveiser eller nagler. Det er sannsynlig at du vil oppheve din garanti eller garanti hvis.
  • Strøm på 120 volt strøm er dødelig. Varsomhet må utøves når du arbeider rundt live komponenter.
  • Fans som er svært lik i utseende til omformer fans selges i computer butikker. Disse enhetene er typisk for 12-volts kretser, og en 12-volts komponent må ikke installeres i en 120-volts krets.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com