Hva Hz står for en TV?

September 27

Hz står forkortelsen for Hertz, en standard måleenhet for frekvens oppkalt etter 1800 tysk kjemiker Heinrich Rudolf Hertz, som var den første personen til å sende og motta radiobølger. På en TV refererer Hz til hastigheten som bildet endringene - ellers kjent som temporal frekvens eller fornye rate - målt i sykluser per sekund.

Kritisk lysfrekvens

TV lager bevegelse dusinvis eller hundrevis av fullstendig gjennomsøking av skjermen eller rammer per sekund, slik at lyset som sendes fra skjermen ikke er stabil, men flimrer. Hvis frekvensen av flimmer er høyere enn den kritiske flimmer frekvens eller flimmer fusion frekvens - bli den raskeste flimmer hastigheten som det menneskelige øyet kan oppfatte - pulser av lys fra skjermen til sikring sammen til en sammenhengende, jevn strøm.

Oppløsning

Oppdateringshastigheten for en TV-skjerm vanligvis avhenger av oppløsningen, eller antall bildeelementer, eller "piksler" - den lille fargede prikkene som sammen danner bildet - per kvadrattomme. Lavere oppløsning skjerm har vanligvis høyere oppdateringsfrekvens, bare fordi det tar mindre tid å tegne eller male, et mindre antall piksler. En TV-skjerm med en oppløsning på 800 x 600 piksler kan ha en oppdateringsfrekvens på 85 Hz, mens en TV-skjerm med en oppløsning på 1024 x 768 piksler kan ha en oppdateringsfrekvens på 72 Hz og så videre.

LCD og Plasma

Menneskelige kritiske flimre frekvensområder mellom 25 og 55 Hz, så en oppdateringsfrekvens under 60 Hz er generelt ansett utilstrekkelig, fordi den tillater flimmer kan oppdages. Moderne, høy definisjon, flytende krystall display og plasma TV-skjermer kan ha idet høy idet 120 Hz, 240Hz eller selv 600 Hz oppdateringsfrekvens i noen tilfeller. Det er verdt å huske, men at høyere oppdateringsfrekvens kan ikke opprette detaljer over og utover det som allerede i kilde opptakene, så hvis kilde rammene leveres på 60 Hz, TV-skjermen må utføre en matematisk prosess, kjent som interpolering, å produsere flere rammer.

Lysfølsomme epilepsi

Oppdateringshastigheten for en TV-skjerm kan være et problem for mennesker med en tilstand som kalles lysfølsomme epilepsi, der alle oppfattet flimring av TV-bildet kan stimulere netthinnen i øyet og forårsake et anfall. Lysfølsomme epilepsi lider er vanligvis følsomme for frekvenser mellom 16 og 25 Hz - godt under oppdateringshastigheten på moderne TV-skjermer, men noen personer kan være følsomme for frekvenser så høy som 60 Hz.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com