Hva er DAB Digital Radio?

September 21

Hva er DAB Digital Radio?

En digital teknologi for kringkasting av radio signaler, digital lyd kringkasting (DAB) ble først utviklet i Europa i 1980. Innovasjon gir en renere, skarp lyd minus den sporadiske susing, "hvit støy," fadeout og forstyrrelser fra eksterne kilder (som uvær) som ofte oppstår med tradisjonell, analog kringkasting. Det gir også mulighet for levering av tekst i forbindelse med lyd (en teknologi tydelig i bilradioer.)

Betydning

Avgjørende for betydningen av DAB til kringkastere er muligheten til å gi ekstra programmering i samme kringkasting frekvens. Én eller flere ekstra kanaler, eller formater, kan leveres gjennom samme frekvens bane. "I stedet for bare en tjeneste pr frekvensområde som tilfellet er på FM, DAB tillater opptil ni (eller flere) tjenester på en enkelt frekvens," skriver World DMB, en internasjonal forsvar forening for digitale kringkastingstjenester. Dette betyr for eksempel at en rock stasjon gi spesialiserte formater rock programmering - kanskje en all-80 rock kanal eller et alle-70s rock format - levert til utfylle deres primære stasjon og utvide lytteren base.

Fordeler

Tekst kunngjøringer sendt sammen med lydsignaler en ny måte for kringkastere og annonsører å samhandle med lytterne. Sammen med nevnte levering av sangtitler tillater DAB radiostasjoner rullende nyheter og informasjon, vær og trafikk rapporter og annonsør meldinger, vise dem samtidig som musikk eller viktigste programmering spiller, uten å avbryte primære programmering. Muligheten til å gi mer informasjon om annonsører er en definitiv fordel å kringkastere i oppmuntre bedrifter å kjøpe markedsføringskampanjer.

Funksjonen

Digital teknologi komprimerer drastisk mengden lyd leveres i mindre biter av informasjon, slik at flere mengder data kan strømme gjennom samme kringkasting bølgen. "DAB radio fungerer ved å benytte både MPEG og COFDM (kodet ortogonale Frequency Division Multiplex) teknologi som konverterer musikk eller tale fra analoge signalet til digitalt (binærkode). Dette reduserer vesentlig muligheten for kringkasting blir skadet under overføring, "Ifølge hjem visjon, en Storbritannia forhandler av digital lyd forsyninger.

Aksept

DAB er i besittelse av kraftig kringkasteren og forbruker aksept i Europa. British Broadcasting Corporation (BBC) var først store distribuere DAB-teknologi, tilbyr tjenesten til lyttere i 1995. Selv om DAB tilbyr en måte for kringkastere å konkurrere med en endeløs strøm av programmering tilbys via Internett, har første interesse teknologien i Nord-Amerika myknet. "Det er ingen tegn på interesse fra noen på dette punktet i reinvestering, og virkelig ikke har USA ombord med formatet gjør det vanskelig å se veien videre i Canada," skriver Peter Cook, en digital innhold produsent for Canadian Broadcasting Corporation. "Kanskje over tid suksess i andre deler av verden vil anspore nordamerikanske kringkastere å ta en titt på DAB."

Betraktninger

En avansert form av teknologi kalt DAB + er nå tilbys, ved utviklingen av høyere-utføre koding standarder som MPEG4, en teknologi som muliggjør mer effektiv levering av lavere bithastigheter og senere levering av video via samme plattform. De mer avanserte DAB + er imidlertid ikke kompatibel med tidligere versjoner av enkel DAB-lydmottakere, betyr at forbrukerne vil bli pålagt å kjøpe nye digitale radioer for å få høyere kvalitet sendingene tilgjengelig via DAB +.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com