Hva gjør den fremre enden av 96 Dodge Caravan riste?

May 10

Feilsøking vibrasjoner i 1996 Dodge campingvogn er ikke veldig annerledes enn å gjøre det samme for andre minibusser eller foran-biler av caliber. Dodges enkel front-stasjonen layout betyr at det vil manifestere symptomer som ligner på de av andre biler, og valgfri all-wheel-drive systemet endres ikke så mye. Nøkkelen til å finne kilden til vibrasjon er å fokusere mindre på der det oppstår enn på når det skjer.

Vibrasjoner på tomgang

En vibrasjon ved inaktiv, i parken, kan bare være én av noen ting. Hvis hele van vibrering i parken, så oddsen er best at du enten har en sylinder klikke, angitt av en "motor" lys og motor koder P0300 gjennom P0306, eller en dårlig motor mount. Campingvognen bruker en tverrstilt motor layout, så en dårlig motor montere vil vanligvis føre en rygg-og-frem vibrasjon, i motsetning til en side til side vibrasjon. Hvis du føler pulsering i rattet under forsøk på å slå den, så har du en feil i styring rack valving. Vibrasjoner i stasjonen med foten på pause betyr vanligvis en vakuum lekkasje eller en funksjonsfeil i dreiemoment konverter eller omformer låse opp mekanismen.

Vibrasjon Under akselerasjon

En vibrasjon som forverres når du akselerere, men er ikke lineær i alvorlighetsgrad å øke angir enten en funksjonsfeil i drivlinje - deler eller CV skjøter- eller en klikke resulterer fra overflødig luft, ikke nok drivstoff eller en funksjonsfeil i tenningen som forekommer bare når det er under stress. Årsaker av drivstoff sult er en tett dieselfilter og feil drivstoffpumpe; overflødig luft problemer kan skyldes en vakuum lekkasje eller en skitten eller feil masse luftstrømmen sensor. Noen av disse vil utløse en "lean tilstand" problemer med koden og "Sjekk denne" lys.

Fartsavhengig vibrasjon

Vibrasjoner som forverres lineært til kjøretøyets hastighet vanligvis angir en slags sykliske vibrasjon: enkelt sagt, betyr det at én eller flere av hjulene er enten spretter opp eller er wobbling side til side. Tapt hjulet vekter vil kaste dekket ut av balanse og en boble i slitebanen dekk vil sprette dekket hver gang det påvirker veien. En suspensjon trenger justering eller dårlig kontroll arm foringer - gummi isolatorer - tillater hjulene til å vingle frem og tilbake. Det samme gjelder bøyd, delt eller slitt styring komponenter. Dårlig hjulet lagrene medfører også en vibrasjon som øker med fart, men vil også avgir en avslørende beklage eller sliping støy.

Vibrasjon Under retardasjon

Dårlig suspensjon justering kan manifestere under bremsing, og slitt eller feil styring slutten koblinger vil nesten helt sikkert. Dette gjelder særlig hvis du føler vibrasjon sneglet seg vei opp gjennom rattet og i armene. Skjev bremseskiver kan også forårsake front-end vibrasjon, men du bør legge merke til en distinkt pulsering gasspedalen og trolig rattet. Det samme gjelder en dårlig ABS modulator, som kan være en funksjonssvikt på en måte som forårsaker trykk svingninger i bremsene. Hvis vibrasjon føles mer som en jerking gys enn en ekte vibrasjon, kanskje du har et problem med overføring, dreiemoment konverter eller omformer Låseanordningen mekanisme.

Vibrasjoner mens du slår

Bildejusteringen problemer, slitte foringer, dårlig hjulet lagrene og slitt eller ødelagt styring komponenter kan forverre intensitet mens snu ene eller den andre, men vil trolig vibrere andre ganger også. Hvis vibrasjon skjer bare når du slår, det kan indikere den innledende stadiet av disse feilene, men det kan like enkelt bety at du har en dårlig ytre CV felles. Ødelagte tenner på din differensial pinion eller aksel tannhjul vil også forårsake vibrasjoner mens du slår, men dette er ganske usannsynlig gitt Campingvognens relative mangelen low-end dreiemoment.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com