Hva er HD-klar?

February 14

Hva er HD-klar?

High definition-TV er det høyeste kvalitet digital TV, men det er viktig å merke seg at HDTV er bare ett av flere DTV formater. Andre DTV formater inkluderer standard definisjon og forbedret definisjon, begge gir bedre bildekvalitet enn tradisjonelle analoge TV. Hvis du handler for en HDTV, trenger du å vite at "HD Ready" ikke betyr nødvendigvis at TV er høy definisjon.

HD Ready

Begrepet "HD Ready" beskriver evne til flatskjerm, flytende krystallskjerm (LCD) og plasma TV-apparater å vise HDTV-bilder. I USA indikerer "HD Ready" at TV ikke inkluderer en HDTV-dekoder. En HDTV-dekoder er en enhet som decodes HD-signaler sendt via kabel, satellitt eller trådløst. En HD-klare TV kan godta HD-signaler i minst ett av de tre viktigste HD-formatene fra en ekstern kilde.

Oppløsning

De tre viktigste HD-formatene er 720p, 1, 080i og 1,080p. Sifrene i formatet beskrivelsene se antall vannrette linjer piksler som utgjør bildet. Jo høyere tall, jo høyere bildekvalitet. 720p-format inneholder oppløsning på 1024 x 768 piksler, 1,366 x 768 piksler og 1,780 x 720 piksler. Mange 720p TV aksepterer også 1, 080i format. En 1,080p-format har vanligvis en oppløsning på 1,920 x 1080 piksler. Det godtar også de 1, 080i og 720p formatene også.

Skanning

"p" og "i" i HD-format beskrivelser står for "progressivt" og "sammenflettet." Hver beskriver metoden som bildet skannes på TV-skjermen. Progressiv skanning trekker vannrette linjer på skjermen fra topp til bunn, i én omgang. Sammenflettet skanning trekker odde-antall linjer først, etterfulgt av partalls-linjene, i to separate omganger. Progressiv skanning anses bedre av de to alternativene, fordi det eliminerer flimmer tilknyttet sammenflettet skanning, spesielt under høyhastighets handling eller sport opptakene.

Sideforhold

Størrelsesforholdet til TV-skjermen er delvis forholdet mellom bredden og høyden. Standarddefinisjon TVene har et sideforhold på 4:3 eller 1.33:1. Dette bildet er bare ettall-tredje bredere enn den er høy. En HD-klare TV har et størrelsesforhold på 16:9, eller 1.78:1. Dette er kjent som widescreen. HD-klare TV krever et proporsjonalt større antall piksler per linje for tilsvarende bildeoppløsning.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com