Hvordan turboladere arbeid

August 10

Hvordan turboladere arbeid

Hvis du vil at bilen har noen flere hestekrefter uten å gjøre noen drastiske endringer i sylindere eller motorblokk, være turbolader akkurat hva du leter. Turboladere bruker en eksos-drevet turbin kompressor system for å tvinge mer luft inn i sylinderen, som resulterer i mer luft for mer komplett brenning av eksisterende drivstoff. Dette genererer igjen vesentlig mer hestekrefter.

Naturlig aspirerede motorer

De fleste forbrenningsmotorer bruk inntak slag av stempelet for å opprette delvis vakuum over stempelet, som forårsaker lufttrykk for å skyve luft og drivstoff inn i sylinderen. Luft/drivstoff bland brenner for å generere energien som skyver stempelet på forbrenning slag. Atmosfærisk trykk kan bare push bare så mye luft inn i sylinderen, er det en øvre grense for sin effektivitet og dermed kraften som motoren kan generere bruker naturlig aspirasjon.

Turboladede motorer

En turboladet motor bruker en kompressor knyttet til en eksos-drevet turbin. Av varme avgassene flyter over turbinen føre til spin, som i sving stasjoner kompressoren gjennom deres felles aksel. Kompressoren fungerer deretter for å presse mer luft inn i sylinderen inntak ventil. Økningen i air tilgjengelig for brenne drivstoff øker energi generert for å skyve stempelet nedover nedover (forbrenning) slag, og dermed øke hestekrefter. Så effektiv som denne prosessen, det er en fare for over-vekt topplokk ved å tvinge mye luft inn i sylinderen. For å beskytte mot dette, er mottakstrykket kontrollert av en ventil kalt en "avfall gate," som utfallende sider av avgasser fra turboladeren å stabilisere sin boost og beskytte motoren fra overtrykk.

Turboladere og kompressorer

Standard kompressorer fungerer på samme måte at de forbedre motorens produksjon effektivitet ved å bruke en kompressor for å tvinge mer trykkluft inn i sylinderen, bedre på øvre grense pålagt av naturlige aspirasjon. Denne metoden å øke hestekrefter kalles "tvunget induksjon." Kompressorer, men bruker motoren Veivaksel generere sentrifugalkraften brukes til å drive kompressoren i stedet for eksos, som fører til en reduksjon i energi gevinst på grunn av friksjon tap. Turboladere, derimot, bruker varmeenergi fra eksosen som ellers ville gå til sløseri for å produsere flere hestekrefter uten å gi noe tilbake til friksjon tap.

Myten om "Gratis energi"

Mange tror at bruker denne ellers-bortkastet energi betyr at turboladere få deres ekstra hestekrefter gratis. Dessverre er dette ikke sant, fordi når eksos å dreie hjulet turbin, den møter motstand fra mottrykk, som motoren må jobbe for å overvinne. Dette, i sin tur gir tilbake noen av det fikk effektiviteten. Turbolading er enda mer effektive enn kompressorer, skjønt, fordi, som nevnt ovenfor, kompressorer gi tilbake enda mer energi genereres av motoren på grunn av friksjon tap, som bare kan komme fra en del av den samlede motoreffekt.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com