Hva er forskjellen mellom en mikroprosessor & en Microcontroller?

April 9

Alle datamaskiner inneholder mikroprosessorer. De er kjernen av microcomputer system. Microcontrollers er spesielle formål datasystemer, vanligvis programmert til å utføre en enkelt oppgave. Som de er datamaskiner i og for seg, har microcontrollers en mikroprosessor som en del av deres maskinvare.

Mikroprosessorer

En mikroprosessor kalles også CPU, eller Central Processing Unit, av en mikrodatamaskin. Det er i hovedsak hjertet av et datasystem. Oppgave for å utføre en rekke funksjoner.

Selvstendig systemer

Microcontrollers er liten, oppgave-spesifikke datamaskiner. De vil ha en mikroprosessor ombord håndtak logikk og instruksjon behandling. Likevel, de fortsatt må ha alle viktige elementer av en maskin.

Vesentlige

Microcontroller enheter og full datasystemer vil ha grunnleggende infrastruktur felles. Viktig for en maskin er inndata, produksjon, lagring, instruksjon behandling og minne.

Forskjeller

Hovedforskjellen mellom microcontroller og en typisk datamaskin er et spørsmål om skala. Vanligvis er en microcontroller programmert for en bestemt aktivitet og venstre alene for å gjøre det uten ytterligere menneskelig input. Imidlertid kan en generell maskin være oppgave med et bredt spekter av jobber.

Eksempel

En microcontroller ville være godt egnet til overvåking vannstanden i et svømmebasseng. Det kan lese nivå innganger. Det kan kontrollere dem mot programmert grenser, og det kunne selv avløp eller fyll pumper som nødvendig for å opprettholde riktig nivå. En full-drevet maskin ville være overkill for så jobb.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com