DIY: Ubalanserte til balansert Ford

December 3

DIY: Ubalanserte til balansert Ford

Enn det største av deres store-blokker pleier Ford motorer å være ganske høyt turtall i naturen. Selskapet har produsert nesten like mange forskjellige motorer som de har hatt år i virksomheten; noen var internt balansert og andre ikke. Som regel internt balansert motorer tendens til å kjøre smidigere, rev høyere og vare lenger enn deres eksternt balansert fettere. Alle Ford motorer krever endringer i Veivaksel, stenger og stempler ("roterende forsamlingen") hvis de komme tilbake perfekt balansert.

Planen

Forskjellen mellom balansert (aka "internt balansert" eller "IB" for kort) og un-balansert (aka "eksternt balansert," eller "EB") motorer er at EB motorer krever motvekter på svinghjul, dreiemoment konverter og/eller Veivaksel skivene/harmoniske belastningsfordeling. IB søkemotorer bruke perfekt balansert stempler, stenger og Veivaksel motvekter som negere behovet for eksterne motvekter og tendens til å kjøre smidigere fordi veivakselen aldri vibrerer med sin iboende ubalanse.

Balansering lager samlinger

Dessverre, om bare Ford motorer noensinne å komme internt balansert var selskapets "NH" enheter (1958-1971: 332/352/360/361/390 V8s; 1962-1973: 406/410/427/428 V8s). For alt annet ser du på en dyr konverteringsprosessen og nye komponenter. Dessverre, det bare ikke nok materiale på Veivaksel eller rom i motorblokken å balansere en roterende forsamlingen.

Nye roterende forsamlingen

Den viktigste grunnen de fleste Ford-motorene ikke kan ta en indre balanse er at veivakselen motvekter vil finne motorblokken. Hvis du er død satt på å gå til en indre balanse og vil beholde samme forskyvning, er det eneste du kan gjøre gå med en ettermarkedet Veivaksel/stang/stempel kombinasjon som benytter lengre stenger enn lager ordningen. Lengre stenger vil tillate deg å kjøre mindre Veivaksel motvekter, som er den eneste veien å full interne balansen.

En bivirkning av lengre kobler stenger er at dine stempler forblir på toppen-død center bare litt lengre, som pleier å flytte motoren powerband litt høyere (fra low-end dreiemoment og mot topp-end hestekrefter). Denne tendensen sammenfaller pent med glatt turtall, høy RPM evnen til internt balansert motorer.

Balansering

Selv om du kjøper matches stempler og stenger, må du fortsatt ha samlingen balansert på en maskin butikk. De vil fjerne Veivaksel materiale i noen flekker og legge tunge "Mallory" metall i andre; vanlig praksis på noen motor, men spesielt viktig for de som er internt balansert. Noen kan råd at internt balansert motorer kan gjøre uten en harmonisk belastningsfordeling, men tror ikke det. Harmonisk balancers absorbere skadelige Veivaksel vibrasjoner, som er farlige og ekstremt mot sin hensikt til målene høy RPM. Balanserer skader ikke noe, så det behooves du å bare la den på plass.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com