Hvordan fungerer avstandsmålere?

July 16

Historie

Kameraer som bruker en avstandsmåler som et fokus mekanismen første gang i 1800-tallet. Den første kommersielle avstandsmåler ble introdusert av Kodak rundt 1915. Begrepet "avstandsmåler" refererer til fokus mekanismen. Denne mekanismen er funnet i en rekke kameraer bruker en rekke film format. Contax og Leica er ofte hva kommer til hjernen når tenkning avstandsmåler kameraer, men mekanismen har blitt brukt med kameraer bruker mange andre filmformater. Moderne avstandsmålere er produsert av Leica, rytter, Zeiss og Voigtlander. Vintage avstandsmålere er også lett kjøpt men bør kontrolleres av en kvalifisert kamera-tekniker for å sikre det er ingen problemer med noen av mekanismer.

Mekanisme

Det er tre linser som samler lys i en avstandsmåler kamera. En er søkeren. Andre er viktigste kameralinsen som samler lys å fokusere på filmen flyet. Tredje er en egen linse som samler lyset og reflekterer det overlegg på bildet i søkeren av et prisme og speil. Prisme er koblet til en cam aksel i linsen. Linsen beveger seg å få bildet i fokus på filmen flyet, flytter prisme avstandsmåler. Når objektivet og prisme flytter, de to bildene sammenfallende i søkeren eller divergere. Når de to bildene er perfekt overlappet, linsen er i riktig posisjon og bildet filmen flyet er i fokus.

Fordeler og ulemper

Fordi bildet sett i søkeren er forskjøvet fra objektivet, kan parallakse være et problem med avstandsmålere. Parallax ikke noe problem med fjerne motiver, men som emnet flyttes nærmere kameraet, forskjell i hva kameralinsen ser og hva fotografen ser gjennom søkeren. Denne forskjellen kalles parallakse. Et annet problem med avstandsmålere er at brennvidden på brukbare linser er begrenset av en rekke faktorer. De fleste 35mm avstandsmålere bruke ikke linser lenger enn 135mm og fortsatt fokus nøyaktig.

En fordel med en avstandsmåler over en single-lens reflex (SLR) kamera er at det er ingen kortvarig blackout når et speil flytter oppover slik at filmen eksponering. Bildet i søkeren forblir synlig, selv når lukkeren åpner for å avsløre filmen. Avstandsmålere er mekanisk enklere enn speilreflekskameraer, og er mye roligere. Dette gjør dem mer egnet for fotografering som stillhet er nødvendig.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com