1984 Honda XL 200 spesifikasjoner

February 12

Honda XL linjen er blant de mest utilitaristisk motorsykler noensinne laget. Utformet som en på-road/off-road-road maskin, kan det gå overalt samtidig fullt gategodkjente og kan navigere by veier tilstrekkelig. 1984 XL var intet unntak. Et steg opp fra Junior størrelser, denne oppføringen i XL-linjen var ideell for en liten voksen.

XL grunnleggende

Nesten alle Honda XL var en enkelt-cylindered fire-takts med en enkelt overliggende kamaksler. Det var en dirtbike tilpasset gaten bruk, ikke omvendt. Mens godt tilpasset stien eller enduro riding, var det bare brukbare på veiene. Dette gjorde XL et ideelt valg for lenge off-road adventures at hadde noen motorveien eller overflate gaten segmenter eller som en ranch sykkel eller rural sykkel for steder med blandet grusveier og overflaten gater. XL var også kjent for å være blant de fleste holdbar og pålitelig syklene laget.

Motoren detaljer

XL var luftkjølt. Med en bar 65,5 mm og slag 57.8 mm, det fortrenges 196 kubikkcentimeter og hadde en komprimering av 9.2:1 genererer 18 peak hestekrefter på 8000 rpm. Enkelt overhead cam opererte to ventiler: en inntak og en eksos. Tenningen var klart med en CDI. XL200 pustet inn gjennom en enkelt 24 mm Keihin forgasser og pustet ut gjennom en distinkt twin eksos-porten system.

Suspensjon

XL sporet med en 21-tommers front dekk, måle 2.75 tommer bredt. Baksiden var en kjededrevet 18-tommers dekk, måle 4.1 inches bredt. Den hadde en stål rør-ramme, 38 mm Showa forgaffel og en Pro Link bakhjulsoppheng. XL stoppet med trommelbremser, foran og bak.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com