Hvorfor 5.1 endre 2-kanals lyd Via optisk kabel?

December 10

Hvorfor 5.1 endre 2-kanals lyd Via optisk kabel?

Surround-lydanlegg legge dynamikk og spenning til hjemmekino visning, og 5.1 surround systemer representerer en god balanse mellom utstyret og effekter. Mange surround dekodere tilbyr både analoge og digitale grensesnitt, med digital tilbyr mange kvalitet fordeler. Noen brukere finne surroundlyd går tapt når du endrer optisk kabel.

Maskinvareoppsett

DVD-spillere som støtter 5.1-lyd med både optiske digitale og analoge utganger kan ikke angis å gi 5.1 surround gjennom apparat som standardkonfigurasjonen. Hver produsent har sin egen protokoll for adressering utstyr oppsett, vil brukerveiledningen bli din beste ressurs. I noen tilfeller er DVD setup tilgjengelig med spilleren aktivert med ingen DVD satt inn. Andre spillere vil tilgang oppsettfunksjoner en DVD satt inn. Se etter en lyd oppsett eller lydutgang-menyen, og bla gjennom alternativene til du finner 5.1 som et alternativ for optisk utgang.

Maskinkonfigurasjon

Når en datamaskin brukes til å levere programmering med surround-lyd, må både programvaren programmering og datamaskinens lydkort være kompatibel med 5.1 lyd. Dekoding av programmering lyd er oppgaven av player-programvaren, som leverer lydkortet. Lydkortet selv angis for 5.1 kompatibilitet via sin proprietær maskinvare programvare. Selv om spilleren er riktig konfigurert for 5.1, kan lydkortet kombinere kanalene i stereo format før optisk utgang.

Programmet materiale

Pass på at kilden programmering du spille støtter-surroundlyd formatet du bruker. Surround-formatene er inkompatible med hverandre, så det er en sjanse for at en DVD annonsert som støtter surround-lyd ikke kan støtte systemet. Evaluere systemet med flere kompatible surround-lyd-programmer før du prøver å løse et problem som ikke finnes. Pass også på programmet materiale fra tvilsomme kilder. Det er liten sikkerhet for at lyd behandles riktig.

Surround-dekodere

Noen stykker av utstyr må optiske utganger, men ingen måte grensesnitt med surround høyttalere. Frittstående surround lyd dekodere kan tilby en løsning for deg i et slikt tilfelle. For eksempel kan en spillkonsoll som støtter 5.1 bare gjøre det gjennom sin optisk utgang, selv om du bruker den analoge videoutgangen til en surround-aktiverte mottaker. Resulterende signalet skulle forbli stereo, selv med optiske forbindelser. Koble spillkonsollen til en separat dekoder gir deg et digitalt grensesnitt mellom konsollen og surround-høyttalersystem.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com