Hvordan beregne verdien av en brukt båt

June 9

Hvordan beregne verdien av en brukt båt

Når du får klar til å selge båten, er det viktig å finne den sanne verdien slik at du får det du fortjener uten å slå av potensielle kjøpere. Hvis du pris båt for høy, vil ikke folk selv bry å komme se på den. Hvis du pris det for lav, får du virkelig verdi. Det er noen standard skritt å finne passende prisen for båten din brukte de kan oppnås med relativ letthet.

Instruksjoner

• Se til å kjøpe guide utstedt av den nasjonale bil forhandlere Association (NADA) under marine verdier først. NADA er et sted å få nasjonale vurdering for en brukt-båt basispris. Det er offisielle 'blue book' verdi Finansieringsselskaper bruker, og en selger eller kjøper som leksene vet for å sjekke verdien som et godt utgangspunkt for sammenligning. Husk å sjekke alt båten kommer med som tilbehør på siden NADA verdi. Hvis båten har en tilhenger som følger med det, legge verdien til slutten prisen fordi NADA verdien ikke inneholder en trailer.

• Se på lokale priser for lignende båter etter at du har din NADA verdi. Dette gir deg en idé for variasjoner på grunn av din plassering. Du trenger ikke å finne nøyaktig samme båt, men sammenligne båten din med andre i en lignende klassen og størrelse. Som du kan komme opp med flere båter av samme gjøre, modell og år du kan lage en enda mer nøyaktig måle for sammenligning. Det kan være vanskelig å finne mer enn noen få båter som er nøyaktig sammenlignbare. I stedet finne andre båter i samme kategori; Cruiser, bowrider, midtkonsollen eller flybridge er eksempler. Så sørg for båtene du velger samme størrelse og nær samme alder og tilstanden. Huske på at disse prisene, akkurat som NADA guiden, er bare forslag til som verdi, ikke absolutte tall, og ikke gjenspeiler markedsforholdene i ditt område. De vil gi deg en idé om hva de fleste båter i din selger og hva prisene kjøperne vil se når ser for din båt.

• Trekk verdien for hakk, hakk og andre tegn på skader. Avgjøre om skaden er noe som griper inn i driften av båten eller er bare kosmetisk. Du må trekke verdi for enten skade men operative skade langt mer betydningsfulle. Hvis skade må reparere før båten vil fungere godt, finne ut hva som ville være kostnaden for reparasjoner. Det er faktisk bedre å reparere slike skader enn å prøve og selge en inoperabel båt. Kosmetisk skade reduserer verdien av båten og du bør vurdere reparasjoner før viser båten til potensielle kjøpere.

• Bestemme hvilke ekstra du er villig til å ta med båten. Dette kan omfatte redningsvester, bluss, vannsport utstyr, utstyr til drift som GPS, fendere, dock linjer og ekstra ankere. Disse alle hjelpe gjøre båten mer attraktiv. Bestemme verdien av utstyret basert på alder og bruk og inkludere den i prisen. Hvis du foretrekker, kan du bruke utstyr som et ekstra salg incitament.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com