Hvordan en Ford 4WD fungerer

December 20

Hvordan en Ford 4WD fungerer

Ford fire hjul-stasjonen (4WD) systemer tillate bilens motor for å forsyne alle fire hjul, i stedet for hjul foran eller bakhjulene bare. Mange 4WD kjøretøy kan slås frem og tilbake mellom bak-hjulet stasjonen med en bryter eller gear lever i førerhuset. Noen krever utelukke enheter på foran hubene slås manuelt for å engasjere firehjulstrekk.

Funksjonen

Ford firehjulstrekk systemer stole på en overføring sak bilens overføring og fremre akselen som driver forhjulene når firehjulstrekk er engasjert. Bryteren overføring saken er trukket ut enten fysisk eller elektronisk av kontroller i området passasjer. Noen systemer bruker låsing huber på forhjulene for å engasjere forakselen og differensial når firehjulstrekk er i bruk, men frigjøre det når bilen er i to-hjulet stasjonen, sparer slitasje på komponenter i fronten.

Historie

Ford begynte å tilby outsourcet "Marmon-Herrington alle hjul" systemet på den nye linjen av F-serien i 1948, utnytte teknologi utviklet for militære kjøretøyer under andre verdenskrig. I 1959 brakt det firehjulstrekk produksjon internt, med flere systemer tilgjengelig gjennom årene, spesielt Borg-Warner kontroll Trac og kontroll Trac II og Haldex trekkraft. Firehjulstrekk ble begrenset til lastebiler og SUVs til 1986, da de 4 x 4 Ford Scorpio personbil ble introdusert.

Forskjellen fra AWD

Firehjulstrekk er ikke det samme som firehjulsdrift (AWD). Firehjulstrekk biler har et alternativ som kalles lav rekkevidde som sender mer dreiemoment til hjulene, men med lavere hastigheter. Mange har også et nøytralt alternativ i overføring sak som kobler alle fire hjul fra motoren. Firehjulstrekk biler kan ikke slås frem og tilbake mellom to og fire hjul stasjonen, heller de har ikke lav-område eller nøytral.

Problemer

Eldre Ford fire hjul-stasjonen systemer som Borg Warner kontroll Trac jeg ikke kan brukes på tørr fortauet uten å skade drivverket. Som bilen svinger og endrer hastigheten på tørr fortau, understreker opparbeide mellom forskjellige hjulene, forårsaker hjulet hoppe og torsjon på drivaksel og aksler. Noen systemer også miste strøm til gripende hjulene når én eller flere hjul mister trekkraft.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com