Hvordan påvirker høy Stall dreiemoment konverteringsprogrammer tomgang?

October 12

Dreiemoment konverter utvalget ikke ganske så enkelt som "bare plukke en hastighet du." Dreiemoment konverteringsprogrammer er væske koblinger som endres i ytelsene når den brukes med en bestemt motor i en bestemt ramme med en bestemt overføring. Høyere rader konverteringsprogrammer er generelt bra for inaktiv og ytelse, men er dårlig for stort sett alt annet.

Omformer grunnleggende

Såkalt fungerer som en todelt hydraulisk pumpe. Drevet pumpen- eller pumpehjulet--festes til motoren, og presser væske gjennom en annen pumpe kalles en turbin. I et dreiemoment-konverter ser disse pumpene noe sånt viftebladene; pumpehjulet bladene er sveiset i omformer saken, som igjen er boltet til motoren og bladene legge til har overføringen drivaksel. På lave turtall tillater slats mellom bladene væske å bare passere gjennom og resirkulere gjennom systemet. Når rpm stiger, slats kan ikke passere alle væsken og må flytte i henhold til pumpehjulet rpm.

Inaktiv kvalitet - fordeler

En høy-stall dreiemoment konverter vanligvis bruker en impeller som skyver mindre væske, en turbin med større lamellene eller en kombinasjon av de to å øke rpm som motoren engasjerer overføring. Dette økt væske omkjøringsvei eller mangel på strømning betyr at motoren ikke må jobbe så hardt for å opprettholde en gitt inaktiv hastighet. Resultatet er en steadier inaktiv og motstand mot inaktiv fosser. Dette siste er særlig datastyrt motorer som bruker en idle air regulatoren for å modulere inaktiv rpm. En høy-stall omformer tilsvarer vanligvis en jevnere inaktiv.

Inaktiv kvalitet - ulemper

Det er noen situasjoner der en større, tyngre og lavere-stoppet dreiemoment konverter faktisk beviser gunstig for inaktiv. Såkalt fungerer som et svinghjul, en mekanisk energi lagringsenhet. Tungt svinghjul er bra for motorer som kanskje ellers raskt akselerere og avta mellom strøm slag. Høy sylinder-count-til-forskyvning-prosenter, noe høyere enn 45 til 50-kubikk-tommer per sylinder på en firetaktsmotor, høyt dreiemoment-per-sylindret prosenter, mer enn ca 50 til 60 fotpund per sylinder og ekstremt høy kompresjon forholdstall alle krever en tyngre svinghjul kontrollere Veivaksel svinging og vibrasjon. Hvis du tenker på den sekssylindrede Cummins B-serien diesel som et perfekt eksempel, så gir deg en informasjonskapsel.

Størrelse og varme

Høy-stall konverteringsprogrammer pleier å være mindre i diameter enn lav-stall omformere. Dette er vanligvis en god ting der ytelse er bekymret, siden en mindre og lettere converter lar maskinen å rev raskere mens akselerere og avta raskt under downshifts. Men en høy-stall converter økt intern lekkasje eller glidning oppretter også mye varme, spesielt under tung belastning. Væske passerer gjennom konverteringsprogrammets interne "lekkasje" overfører sine kinetisk energi til omformeren i form av termisk energi, som bryter væsken ned og kan skade overføring.

Velge et konverteringsprogram

Reglene her er mercurial, siden valget helt avhengig kravene til et bestemt program. Lavere stall hastigheter er vanligvis mer effektiv på å overføre makt siden de skli mindre, men det er et punkt hvor redusert glidning ikke kompensere en motor som kjører for tregt for å levere maksimal drivstofføkonomi. Velge en stall hastighet bare nedenfor motorens dreiemoment topp hvor motoren er mest effektive. Dette bør gi deg et bra kompromiss mellom ytelse, inaktiv kvalitet, kjørbarhet og drivstoffeffektivitet.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com