Forskjeller mellom enkelt & tolags DVD-plater

September 29

Forskjeller mellom enkelt & tolags DVD-plater

Enkeltlags- og tolags er to typer skrivbare og spillbare DVD-medier. Begge platetyper er tilgjengelig som Tom opptaksmedier fra flertallet av produsenter i forskjellige hastigheter og formater. De er også både vanlige i DVD hjemmeopptak. Du bør imidlertid være klar over noen forskjeller mellom de to plateformater før du kjøper tomme plater.

Kapasitet

Forskjellen i kapasitet er trolig den mest åpenbare forskjellen mellom enkeltlags- og tolags plater. Ett-lagsplater inneholde 4,7 GB med media, mens to-lagsplater holder 8,5 GB. DVD + R og DVD + RW kalles to-lagsplater, mens DVD-R og DVD-RW er referert til som to-lagsplater. Men er det ingen merkbar forskjeller i kapasitet, brenne hastighet eller opptak prosesser; Det er bare en navnekonvensjon. Blu-Rokke DVDs er også tilgjengelige som enkelt og dual-layer plater. Gjeldende kapasitet er 25 GB for enkeltlags-plater og 50 GB for tolags plater. Men vil Blu-rokke skiven snart være tilgjengelig i større kapasiteter, ikke som enkelt - eller dobbelt-lag, men som flere lag plater.

Utstyr

Alle DVD-spillere spille både enkeltlags- og tolags DVD-filmer. Fleste butikk-kjøpte DVD registrert på tolags plater. Derfor, hvis DVD-spilleren ikke spiller en bestemt plate, er det sannsynligvis et problem med platen eller spilleren, ikke platetypen. Ikke alle PCer er i stand til å brenne til tomme tolags medier. Se systemspesifikasjoner eller datamaskinprodusenten å se hvis den optiske stasjonen brenner to-lagsplater før du kjøper dem. Hvis stasjonen ikke støtter tolags skiven brenner, kan du kjøpe en ekstern optisk stasjon å brenne disse platene.

Innspillingsprosessen

En kompatibel optisk stasjon kan oppdage om en plate er en enkelt - eller dobbelt-lag etter innsetting. Prosessen er litt annerledes når du brenner en to-lagsplate enn en ett-lagsplate. To-lagsplater inneholder to lag av polykarbonat og to skrivbar fargestoff lag, kalt L0 og L1. En enkeltlags-DVD inkluderer en polykarbonat lag og en skrivbar fargestoff lag. Polykarbonat laget DVD inneholder en groove, som dikterer rotasjon og opptak hastigheten. Så, en to-lagsplate har en egen groove for hvert lag. Fordi en optisk stasjon må bytte mellom lag når du brenner en to-lagsplate, kan det være en merkbar pause når ser video registrert på en to-lagsplate som ikke finnes på en enkeltlags-DVD.

Kjøpe

En dobbel- eller dobbeltlags-plate kan inneholde opptil fire timer av høy kvalitet MPEG-2 komprimert video. To-lagsplater er imidlertid mer kostbart enn ett-lagsplater. Så, hvis du brenner en lang film, en to-lagsplate er sannsynligvis et godt valg, men hvis du brenner en 10-minutters kort video for venner og familie, enkeltlags-DVD-plater vil koste mindre mens fortsatt møte dine behov. Begge typer medier er tilgjengelige både i butikken og online fra store elektronisk forhandlere og media spesialforretninger.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com