En uberegnelig svingninger i vakuum måleren under inaktiv

January 23

Vakuum målere er blant mechanic mest nyttige men mindre kjente verktøy. Inntaket manifold vakuum har lenge vært kjent som en indikator på belastningen på motoren; mer gass og mer belastning tilsvarer mindre vakuum, og omvendt for mer vakuum. Varierende vakuum lesing kan bety flere ting, hvorav mange vil føre til en merkbar strømbrudd eller ubeskyttede.

Sakte, bredt svingninger

En nål som svinger ganske langsomt og over en rekke vanligvis indikerer et problem med forgasser justeringen eller motoren luft og drivstoff styringssystem. Som vakuum stiger, suger det mer drivstoff gjennom forgasseren, kaste av luft-til-drivstoff forholdet og forårsaker en nedgang i manifold vakuum. Samme kan skje hvis du har en dårlig gass posisjon, manifold luften trykk eller masse luftstrømmen sensor.

Rask, kort svingninger

Et vakuum lese at svært raskt synker og stiger et par inches av kvikksølv eller psi Generelt angir en slags tenning systemfeil. Du kan ha en klikke som følge av en dårlig spole- eller crossfiring i distributøren, eller du kan ha en tennplugg med for liten eller stor et gap. Hvis nålen er virkelig spastisk, kan du ha en multicylinder tenning ubeskyttede. På en datastyrt bil, en dårlig cam eller sveiv stillingsføleren kan forårsake dette, men dette vil manifestere seg i andre og mer merkbare måter.

Bredt svingninger på tomgang

En bred svingninger på tomgang betyr at noe har gått galt mellom to av motorens sylindere; en trekker når det skal skyve, den andre kan gjøre ingenting. Den eneste måten dette vil skje er hvis du har blåst en hodet pakning eller cranked hodet, da vil du se andre symptomer. Du sannsynligvis se overdreven eksos røyken som lukter drivstoff, frostvæske, olje eller alle tre.

Lav lesing

Lav og regelmessig varierende vakuum målinger under alle forhold er en klassisk indikator slitt stempelringer eller en motor trenger en gjenoppbygging. Slitte ringer eller overdrevent stor bar vil tillate forbrenningsgasser å flykte i crankcase og tette ikke godt nok til å trekke standard vakuum. Flere symptomer inkluderer overdreven veivhus trykk som følge av ringen slag-av; du vil se dette som en varm vind puffing ut av din ventilen dekselet olje filler hullet.

Valvetrain problemer

En vakuum gauge nål som vibrerer raskt på tomgang og deretter synes å glatte ut med rpm kan indikere dårlig ventil guider eller en dårlig cam lapp. Dårlig guidene at ventilen flytte litt rundt mens ventilene er på sine laveste åpne punktet, og den dårlige lapp vil effektivt drepe som sylinder på lave løft. Intermitterende dråper i vakuum på tomgang og under cruise kan indikere en stikker ventil, og nålen falle av vibrasjon under akselerasjon kan indikere en dårlig ventil eller valveseat. Utfallende av hydrauliske lifter vil manifestere som en periodisk vakuum fall på inaktiv, og feil lash vil etterligner virkningene av en dårlig ventil.

Måle avdemping

Motoren gå på tomgang ikke en jevn ting; det faktisk svinger regelmessig som stempler suge i vanlig slurker av air. Dette gjelder særlig stor forskyvning motorer med en relativt lav sylinder teller, som en 500 kubikk tommer V-8 eller en 300 kubikk tomme seks sylinder. Vakuum målere dampeners inne å holde nålen vibrerer stadig, og de dampeners slites ut over tid. I tillegg krever ettermarkedet vakuum målere, spesielt de designet for diagnose i motsetning til installasjonen en separat dampener å holde fra å gi en falsk lese under normale forhold.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com