Hydrostatisk vs dreiemoment konverter overføring

February 17

Dreiemoment konverteringsprogrammer og hydrostatisk overføringer; tvillinger skilt ved fødselen. En en stalwart kriger i høylandet, kjører den største maskiner på planeten gjennom gjørme, over fjell og gjennom selve jorden selv. Den andre, megler, diplomat som går i forbønn for å holde motorer fra overføringer og overføringer fra å ødelegge motorene. Om delt formål, deler begge samme gener og, til slutt, samme skjebne.

Grunnleggende sammenligning

Såkalt og en hydrostatisk kraftoverføring er mer like enn du kanskje tror. Begge bruke en motor-drevet pumpen å presse væske gjennom en samsvarende pumpe knyttet til komponenten drevet, både tilbud trinnløs dreiemoment multiplikasjon og begge er selvstendig system for kraftoverføring. Ja, dreiemoment konverter er faktisk en slags overføring i sin egen rett, men det - som en mekanisme - har en fatal feil sammenlignet med hydrostatisk overføring.

Hydrostatisk drift

En grunnleggende hydrostatisk kraftoverføring består av en motor-drevet, variabel-forskyvning pumpe presser væske til én eller flere pumper. En VDP er en mekanisme som kan umiddelbart og nesten uendelig justere pumpe forskyvning uten å påvirke pumpe effektivitet. Noen matte kan hjelpe for å forstå hvordan en HST med en VDP fungerer. Tenk deg en motor-drevet VDP har en forskyvning rekke 1 liter per rotasjon på den lave siden til 10 liter per rotasjon på den høye siden. Drevet pumper alle har en statisk forskyvning av 5 liter per rotasjon. Når VDP legger ut 1 liter per rotasjon, har slå fem ganger å slå drevet pumpen en gang, noe som gir det et 5-til-1 "gear" forhold. Som bilen raskere gå og dreiemomentet kravene nedgang, øker VDP forskyvning til 5 liter per rotasjon (gir et 1-til-1 forhold) og deretter til 10 liter per rotasjon (gir en 1-til-5 overdrive ratio).

Dreiemoment konverter operasjon

Såkalt fungerer veldig på samme måte en VDP/HST, men dens kjøre pumpen endres ikke i forskyvning. Tenk om du vil at både den HST pumper er samme størrelse, alltid gir en 1-til-1 forhold; Hvordan ville du holde drevet rotoren slår når motoren går på tomgang? Den enkle løsningen er å bore noen hull gjennom drevet pumpens stasjonen gir for å lage en slags måles lekkasje, slik at en viss mengde væske passere uten å flytte drevet pumpens utgang aksel. Når stasjonen pumpe rpm går, måles lekkasjen i drevet pumpen kan ikke passere noen mer væske og drevet pumpen starter snu. Til slutt vil stasjonen pumpe og drevet pumpen slå på rundt 90 prosent av samme rpm; men mellom null engasjement - væske bare flyter gjennom hull- og 90 prosent engasjement, kjøre pumpen blir raskere enn drevet pumpen. Dette skaper en slags "trinnløs" effekt for en kort rpm span, slik at dreiemoment konverter multiplisere dreiemoment utdata til drivakselen.

FYI: TC vs VDP / HST

Hvis du gjør matematikk i hodet ditt har du sannsynligvis allerede funnet ut konverteringsprogrammets stor feil. Mens en HST har noen interne lekkasjer og press tap, er designen slik at det bør aldri forsettlig miste effektivitet uansett girutveksling eller inndata-utdata pumpen fart. En VDP kunne hypotetisk operere like effektivt gir en 10-til-1 forhold som et 1-til-1 forhold, som gjør det en helt levedyktig kraft overføring enhet. Dreiemoment konverter fungerer ved hjelp av en slags måles interne "lekkasje" for å holde motoren fra engasjerende overføring ved lav hastighet. Mens denne interne lekkasjen tjener formålet, gjør det også en viss mengde væske til å gå gjennom selv under forhold - som cruise - hvor full-lock er ønskelig. Dermed ikke vil en standard dreiemoment konverter overføre mer enn 90 prosent av motorens krefter til overføring, noe som fører til 10 prosent falle i drivstofføkonomi. Det bør imidlertid bemerkes at moderne dreiemoment Låseanordningen konverteringsprogrammer bruker en intern clutch låse motor og girkasse sammen under cruise forhold, dermed eliminere at drivstoff-guzzling glidning.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com