Trenger du å belaste en kondensator?

October 31

Trenger du å belaste en kondensator?

Kondensatorer er enheter som lagrer en elektrisk ladning. Fordi de absorbere og utslipp makt raskt, hjelpe de filter og buffer plutselige endringer i spenning å holde oppdatert flyter jevnt. Avhengig av systemet, kan du kreve en ny kondensator ved hooking det opp til systemet. Hvis du kjøpte en bilstereo kondensator, derimot, må du lade den for hånd.

Kondensator Design

Den enkleste kondensator består av to parallelle gjennomfører plater med et isolerende lag kalt dielektrikum. Når en kondensator kroker opp til en strømkilde, for eksempel et batteri, flyter energien inn i det, bygge opp på platene før den renner. Størrelsen på platene, avstanden mellom dem og dielektrisk isolerende makt bestemmer hvor stor en kostnad kondensatoren kan holde. Kondensator kostnad måles i farads, men en lyd kondensator kan lagre bare en millifarad eller en microfarad.

Lading

I bil lydsystemer hjelpe kondensatorer holde gjeldende flyter jevnt lysene og andre systemer, selv når høyttalerne ringer for en stor dose av gjeldende. Når du kjøper en ny kondensator, kommer det helt utladet for sikkerhet. Du koble bilbatteriet til kondensatoren, bruker en motstand til å styre flyten av gjeldende. Etter ca 10 til 30 minutter, vil batteriet lade opp kondensatoren, som er så klar for bruk.

Energi

Når du belaste en kondensator, kan det lagre bare halvparten av energien du mate inn i det, mens den andre halvparten forsvinner. Noen av energien forsvinner fordi den møter motstand i kretsen. Hvis spenningen er høy, kan det forårsake krets til å stråle av noen av energi som varme. I noen tilfeller kan energien bue mellom platene, drenering av og sveising dem sammen. Dette er usannsynlig i profesjonell strømforsyning utstyr.

Betraktninger

Selv om energien som er lagret i en kondensator er mindre enn millifarad, kan det fortsatt levere et kraftig støt i stand til å smelte metall smykker. Hvis du installere og belaste en kondensator selv, forsiktig det samme du ville med alle annet elektrisk utstyr. Det er også mulig å overbelaste og "poppe" kondensatoren, ødelegge den. Feste Motstandsverdien bremser frekvensen av kostnad, holder den håndterbare. Når du fjerner Motstandsverdien, vær forsiktig som det blir svært varmt under lading.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com