Hva er butylgummi?

July 10

Hva er butylgummi?

Butylgummi er en co polymer som sammen med to forskjellige polymerer: isobutylen og isopren. Som et kommersielt produkt det demonstrerer suveren varmeisolerende med gasser og er slitesterkt. Oppfunnet i 1937, brukes butylgummi primært som bekledningen innenfor bil dekk eller grunnleggende materiale for sykkel slanger.

Polymerer: Isobutylen og isopren

Polymer er en kjede av molekyler, som er mikroskopiske klynger av atomer. Som molekyler utgjør basen materialet av kjeden, og hvordan de er koblet sammen bestemme hvilke fysiske kvaliteter et produkt viser. Det kan være myk, vanskelig eller gummiaktig avhengig av disse funksjonene. Isobutylen er en polymer laget av methyl methylene molekyler, som selv består av karbon og hydrogen. Isopren består av like molekyler som skiller hovedsakelig i deres fysiske plasseringen.

Co polymer

Butylgummi opprettes ved å koble de forskjellige polymerer sammen i samme kjeden. Den viktigste elementet i kjeden er isobutylen, som en mindre mengde isopren er lagt til. For å få denne fusjonen, er isobutylen kjøling på-100 grader Celsius fortynnet med metylklorid. Deretter er isopren tilsvarer omtrent 2 prosent av den totale blandingen lagt sammen med noen aluminium klorid, forårsaker en reaksjon som blir de to polymerer i et enkelt kjede. Butylgummi er like sterk som naturgummi men mer holdbar.

Kommersiell bruk

Butylgummi har kommet å dominere markedet i produksjon av indre fôr dekk. Det brukes også til å erstatte naturgummi i andre tilfeller som slanger, farmasøytiske stoppers og tetningsmasse av alle slag. Holdbarhet og motstand mot forvitring er de viktigste faktorene i sin overlegenhet til naturgummi.

Halobutyl

En versjon av butylgummi kalt halobutyl opprettes ved å legge en liten mengde klor eller brom co polymer med isopren. Halobutyl kan kureres, eller herdet, raskere enn vanlig butyllitium og bruker færre helbredende produkter i prosessen.

Fremtidens Butyl belegg

Siden bil bruk har økt over hele verden og butylgummi har vist seg overlegen til andre produkter, både naturlige og syntetiske, i produksjonen av produkter som dekk, vokser etterspørselen etter butylgummi hver dag.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com