Reparere Tips for bremsene på en 2003 Chevy Impala

September 5

Reparere Tips for bremsene på en 2003 Chevy Impala

Denne bilen modellnavnet kan trylle opp visjoner av dekk røykfrie Super sport eller luksuriøse land yachter til fortiden. Storheten fremkalt av Impala navnet kan ha vært en markedsføring knep, men senere modeller uten noen slike ambisjoner for aspekter mer i tråd med moderne bekymringer, som passasjer sikkerhet og drivstofføkonomi. Begge aksler er utstyrt med skivebremser å forbedre stoppe strøm og utvide vedlikeholdsintervaller. Riktig brems reparere teknikker og metoder for vedlikehold føre ofte pålitelig ytelse som varer.

Pad alternativer

Bremseklossene av Impala kan se små sammenlignet med de andre modellene, men de er konstruert i forhold til størrelsen og vekten av denne Chevy. På bare mindre enn 3400 pounds trenger ikke Impala massiv friksjon overflater. Hva det krever kan stole mer på fornuft enn skid-pad statistikk. Organisk pads er originalutstyr for denne modellen, og de gir tilstrekkelig ytelse for de fleste kjøring situasjoner og kjøreforhold. De kan absorbere fremmede partikler lettere enn andre pad komposisjoner, sikrer lengre rotoren levetid og økt motstand mot støy og hardhet. Organisk pads skape mer støv og ha raskere enn dyrere metallisk eller karbon fôr, men med mindre du bærer tunge laster eller kjøre til ekstreme de kan være det beste samlede valget.

Feil alternativer

Dagens praksis med å fjerne master sylinder hetten og deprimerende caliper stempler er misforstått. Anti-Lock bremsesystemet på Impala krever at du åpner bleeder festeskruen på caliper før komprimere stempelet for å gjøre vei for nye pads. Dette hindrer at væske i caliper blir tvunget tilbake gjennom hydrauliske kretser. Forurensninger samle i caliper stempelet bar, og skyve skitne fuktighet-laden væsken i systemet kretser er ikke en lyd vedlikehold praksis. Forurenset væske kan skade avanserte deler av anti-lock systemet og kan forstyrre funksjonen til elektronisk brakeforce distribution system av 2003 Impala.

Dealer alternativer

En Chevy forhandlere avdeling tilbyr en brems vedlikehold prosedyre som Rengjør innsiden av hydraulikksystemet. Bruker en spesiell maskin og løsemidler, spyler en tekniker ut gamle væsken og eventuelle forurensninger. Ny fluid er deretter sprøytes inn kretser, med liten sjanse av luft eller skitt introduseres. Service levetid væsken og de fleste gummi deler, som caliper stempelet sel, økes. Foryngende systemet kommer til en pris, selvfølgelig, men kostnadene kan være en klok investering. Andre butikker kan tilby tilsvarende tjenester, men Chevrolet-støttet opplæring og modellspesifikke informasjon kan ikke være tilgjengelig eller brukes i en butikk som betjener alle fabrikater og modeller.

Chips og plater

Brems rotorer eller plater, er ofte maskinert på spesielle dreiebenker glatt oppbremsing overflater og sann rotoren til å korrigere kjøre ut. Overflødig kjøre ut illustreres av forestille en potet chip spinning på kanten. Bremse den raskt spinning chip av klemme det mellom tommelen og pekefingeren kan være komisk å forestille seg. Når en rotor er trued, potet chip er mer som en mynt spinning på kanten og den samme klemme handlingen stopper bevegelse med mye mindre drama. Denne illustrasjonen er en overdrivelse, selvfølgelig, men faktisk gå ut avsløres av brems pedal pulseringer mens stoppe eller bremse en bil. Foran rotorene av en Impala er ventilert mellom friksjon overflater, og de svarer godt til maskinering. Bakre rotorene er solid og tynnere, og kan ikke være så lett trued. Vær forberedt på å erstatte bakre rotorene de viser overdreven kjøre ut.


© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com